in English
 
 
Kansatieteen TYKL-kokoelma
Laajaan, 1950-luvun lopulla perustettuun TYKL-kokoelmaan kuuluu mm. tuhansia kyselyvastauksia, kymmeniä tuhansia valokuvia, piirroksia, dioja ja mm. kaikki oppiaineessa julkaistut pro gradu- ja proseminaaritutkielmat. Myös kenttätöistä kertynyt haastattelu- ja muu aineisto arkistoidaan Kulttuurien tutkimuksen arkiston kansatieteen TYKL-kokoelmaan. Uudempana materiaaliluokkana kokoelmasta löytyy esimerkiksi tuhansia digikuvia sekä myös videotallenteita.
 
Arkiston aineistoa on digitoitu eli niitä siirretään sähköiseen muotoon. Työ on aloitettu jo vuonna 2000, mutta kokoelman laajuuden ja jatkuvasti tulevan uuden aineiston vuoksi osa vanhemmasta aineistosta on edelleen vain fyysisesti tutustuttavissa arkiston tiloissa. Päivittäin laajenevasta sähköisestä arkistosta saa lisätietoja arkiston henkilökunnalta.
 
Kulttuurien tutkimuksen arkistosta, sen aukioloajoista ja asiakaspalvelusta löytää lisätietoja arkiston omilta kotisivuilta. Arkiston vastuuhenkilönä kansatieteen kokoelman osalta toimii tohtorikoulutettava Jussi Lehtonen. Hänellä on kokoelman yleisvastuu sekä siihen liittyviä hallinnollisia tehtäviä. Asiakaspalvelusta vastaa arkiston henkilökunta, joka tarvittaessa konsultoi kokoelman vastuuhenkilöä.
 
 
Asiasana:
Tagit: