in English
 
 
Tervetuloa opiskelemaan kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelmaan!
Vuonna 2001 perustettu koulutusohjelma tarjoaa laadukasta humanistisen alan perus- ja jatkotutkintokoulutusta. Koulutusohjelman valtakunnallisesti ainutlaatuisia pääaineita ovat kulttuuriperinnön tutkimus, maisemantutkimus ja digitaalinen kulttuuri. Näiden alojen perustutkintoja et voi opiskella missään muussa yliopistossa! Opiskelijavalintamme on pääsykokeeton.

Hae kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelmaan tutkinto-opiskelijaksi, maisteriopintoihin tai sivuainetta suorittamaan! Tällä sivulla on ajankohtaista tietoa hakemisesta.

Kannattaa tutustua myös opiskelijoidemme ylläpitämään "Humanistina Porissa" -blogiin osoitteessa http://blogit.utu.fi/ktmt!

Tutustu koulutusohjelman tarjontaan alhaalta löytyvästä "Miksi sinun kannattaa hakea meille?" -osiosta. Voit myös tutustua opiskelijoidemme tuottamaan KTMT Quest -esittelypeliin!
 
 

Yhteishaku 14.3.-28.3.2018

Koulutusohjelmaan valitaan yhteisvalinnan kautta 29 hakijaa, ja paikoista 21 on varattu ensikertalaisille hakijoille. Yhteisvalinta on suunnattu ennen kaikkea ylioppilastutkinnon suorittaneille. Hakijat suorittavat aluksi humanististen tieteiden kandidaatin tutkinnon (180 op) ja siirtyvät tämän jälkeen suorittamaan maisteriopintoja (120 op).

Yhteisvalinta on pääsykokeeton. Katso tarkemmin vuoden 2018 opiskelijavalinta- ja hakutiedot osoitteesta opintopolku.fi. Myös itse haku tapahtuu samassa osoitteessa.

Motivaatiotehtävä ja kaikki liitteet (lukiodiplomit jne.) palautetaan sähköpostitse osoitteeseen hakemusliitteet@utu.fi. Lähetä todistuskopiot yhtenä tiedostona, ja nimeä se omalla nimelläsi (Sukunimi Etunimi). Suositeltava tiedostomuoto on pdf. Palautuksen on tapahduttava viimeistään 6.6.2017 klo 15:00 mennessä.

Haku maisteriopintoihin 14.3.-28.3.2018

 
Oletko jo valmistunut kandidaatiksi tai suorittanut amk-tutkinnon? Olet tervetullut meille syventämään opintojasi! Valmistu meillä maisteriksi - laadukas ja monipuolinen opetustarjontamme mahdollistavat sinulle sopivan opintokokonaisuuden. Tarjoamme sinulle mukavan ja modernin yhteisön, jossa taitojasi arvostetaan. Meillä jokainen on yksilö.
 
Opiskelu työn ohella onnistuu meillä mutkattomasti. Koulutusohjelmamme on hyvin joustava, ja opetussuunnitelmat räätälöidään yksilöllisesti.
 
Valinta on pääsykokeeton: se tehdään kirjallisten hakemusten perusteella (15 hakijan kiintiö). Tarkemmat hakutiedot ja hakukriteerit sekä itse hakeminen osoitteessa opintopolku.fi
  
 

Miksi sinun kannattaa hakea meille?

1. Pääsykokeettomuus​                                                                                      

 Vuonna 2010 koulutusohjelma teki päätöksen siirtymisestä pääsykokeettomaan opiskelijavalintaan yhteisvalinnassa. Halusimme seurata koulutusalan viimeisimpiä muutoksia ja olla opiskelijavalinnan uudistamisen eturintamassa. Vuosien varrella olimme huomanneet, että tietyillä aloilla pääsykokeet toimiva hakijoille turhana esteenä opiskelijavalintaa haettaessa. Meille voit siis hakea pelkkien todistusten perusteella!
 
Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla laudaturin ylioppilas päästäksesi meille opiskelemaan. Valintakriteerit ovat samat kaikille, joten sinun ei kannata pettyä valmiiksi, vaikka saisit todistustesi perusteella niukasti pisteitä. Loppusijoituksesi voi olla korkeampi kuin kuvitteletkaan. Hakemisessa pätee vanha sananlasku: jos et veikkaa, et voi voittaa. Hakupaperit täyttämällä et siis häviä mitään, vaan päinvastoin voit kokea miellyttävän yllätyksen. Hyvä opiskelupaikka on aina parempi vaihtoehto kuin turha välivuosi. 
2. Käytännönläheisyys                                                                                     
Opiskellessasi meillä pääset nauttimaan koulutusohjelman dynaamisesta ja uusia rajoja etsivästä toimintatavasta. Sinulla on opiskelusi aikana mahdollisuus osallistua erilaisiin projekteihin ja kehittää näin työelämässä tarvittavia taitoja. Lue tarkemmin 3 pääaineen projektiesittelyt:

 
  1. Digitaalinen kulttuuri: Opiskele pelaamalla!
  2. Maisemantutkimus: Maisemantutkimusta kartoittamassa
  3. Kulttuuriperinnön tutkimus: Kulttuurien välistä kommunikaatiota            parhaimmillaan

Projekti antaa tekijälleen arvokasta työkokemusta; opiskelemalla pääset käsiksi oikeisiin töihin. Tutustu opiskelijoiden ja henkilökunnan projektikokemuksiin:

3. Pienet ryhmäkoot, tiivis yhteishenki                                                       

Koulutusohjelman piirissä sinä et huku massaan vaan sinulle tarjotaan yksilöllistä ja laadullisesti hyvätasoista opetusta. Massaluentojen sijaan suosimme pieniä opetusryhmiä, joissa yhteishenki on erittäin hyvä. Meillä pystyt valmistumaan hyvissä ajoin! Meiltä valmistuneet opiskelijamme muistelevat:

 

Porissa on aika paljon tarjontaa, kulttuuritapahtumia ja sellaista toimintaa. Täällä on varmaan kaikkea ainakin jossain mittakaavassa. Halpa asuminen ja lyhyet välimatkat ovat hyviä asioita. Johanna
 
Koulutusohjelma oli siitä mahtava, että se oli pieni ja intiimi. Vaikka tämä onkin pieni paikka, niin täällä oleva tietomäärä on aivan
huikea. Isossa yliopistokaupungissa ei olisi todennäköisesti saanut niin henkilökohtaista ohjausta eikä olisi tutustunut sillä tavalla ihmisiin. Lisäksi Puuvillan miljöö on aivan ihana. Päivi
4. Ristiinopiskelumahdollisuudet                                                                 
 
Koulutusohjelman opiskelijana pääset hyödyntämään Porin yliopistokeskuksen muiden opinahjojen tarjontaa. Tarjolla on kaupallisen, teknillisen ja yhteiskuntatieteellisen alan koulutusta. Lue lisää yliopistokeskuksen hakusivuilta. Voit myös valita Turun yliopiston muiden oppiaineiden kursseja opintoihisi.
 
Koulutusohjelman tarjoama kurssitarjonta oli mielestäni varsin hyvä ja kattava. Ristiinopiskelun kautta tarjoutuneet mahdollisuudet tukivat myös todella hyvin opintojaniMikko
 

5. Työllistyminen                                                                                               

Opiskelijamme ovat vankan ja laajan koulutustaustansa vuoksi työllistyneet verrattain hyvin. Valmistuneet opiskelijat työskentelevät esimerkiksi kouluttajina, tiedottajina, toimittajina sekä asiantuntijoina erilaisissa projektitehtävissä. Monet maisteriopiskelijoistamme ovat niin ikään vahvasti mukana työelämässä. Vuosien 2007-2011 välisenä aikana opiskelijamme ovat sijoittuneet Satakunnan alueen lisäksi myös esimerkiksi Tampereelle, Turkuun ja pääkaupunkiseudulle.
 
Lue lisää :

6. Ainutkertaiset ja mielenkiintoiset opetussisällöt                                 

Koulutusohjelman kolme pääainetta ovat valtakunnallisesti ainutlaatuisia. Kattava kurssivalikoima ja oppiaineiden joustavuus antaa opiskelijalle mahdollisuuden erikoistua omiin kiinnostuksensa kohteisiin. Tutustu tarkemmin opetusohjelmien tarjontaan! Tässä muutama valikoitu esimerkki vuosilta 2015 ja 2016:
Ylirajaisuus ja toiseus Suomen ja Itämeren alueella: Kulttuuriperinnön tutkimuksen kurssilla tarkasteltiin monikulttuurisuutta Suomen ja Itämeren alueella erityisesti vähemmistöjen näkökulmasta. Esiin nousuivat muun muassa vähemmistöjen asemaa, etnisyyttä ja identiteettiä määrittävät keskustelut paikallisesti, alueellisesti ja valtiollisesti.
 
Vanhan Rauman historialliset viheralueet: Maisemantutkimuksen kurssilla toteutettiin yhteistyössä Rauman kaupungin kanssa Vanhan Rauman historiallisten viheralueiden yleisinventointi ja arvotus syksyllä 2015. Kurssilla tutustuttiin yleisinventointi- ja arvotusmenetelmiin sekä pyrittiin tuomaan esille uutta tietoa kaupunkikokonaisuuden viheralueista.
 
Monimediaalisen aarteenetsintäpelin suunnittelu ja toteutus: Kevään 2016 digitaalisen kulttuurin projektikurssilla suunniteltiin ja toteutettiin valtakunnalliselle Vihervuosi 2016 -hankkeelle kaupunkiviljelyyn liittyvä aarteenetsintäpeli Itupiilo. Opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat itse myös pelin markkinointikampanjan sosiaalisessa mediassa.
 
Parasta opiskelussa oli se, että sai tutkia aiheita jotka todella kiinnostivat. Sain usein ahaa-elämyksiä, ja pääsin syvemmälle esimerkiksi tietokonekulttuurien taustoihin. Kiinnostuksenkohteeni pelit ja opiskelun sain yhdistettyä todella hyvin. Juha
 
Katso tarkemmin tietoa tutkintorakenteesta koulutusohjelman opinto-oppaasta sekä muiden vuosien opetusohjelmista: Opinto-oppaat ja kurssit.
7. Opiskelu työn ohella                                                                                    
 
Oletko jo työelämässä ja tarvitset itsellesi sopivaa jatkokoulutusta? Koulutusohjelma pystyy tarjoamaan sinulle yksilöllisesti räätälöityjä opetussuunnitelmia. Tällaisia joustoja et tule saamaan isoista yliopistoyksiköistä!
Itseni kannalta mieluisinta oli koulutusohjelman tarjoamat joustot työelämässä oleville opiskelijoille. Etäopiskelumahdollisuuksia ja vaihtoehtoisia suoritustapoja tarjottiin mielestäni todella runsaasti. Motivoituneelle aikuisopiskelijalle koulutusohjelman ketteryys oli mielestäni todellinen kilpailuvaltti jatkokouluttautumisen kannalta. Johanna
 

Haluatko tietää enemmän?

Hakuun liittyvissä kysymyksissä ota ensisijaisesti yhteyttä:
hakijapalvelut [a] utu.fi tai puh. +358 29 450 3878 / +358 50 501 0662

Lataa tästä itsellesi koulutusohjelman virallinen esite (pdf).
​​​​​​​
Asiasana:
Tagit: