in English
 
 
Opiskelijaksi

​I Kulttuurihistoria pääaineena

Kulttuurihistorian pääaineopiskelijaksi Turun yliopistoon voi hakeutua kahta tietä:
 • Kulttuurihistorian, Suomen historian ja yleisen historian valintakokeen kautta
 • Avoimen väylän kautta
Historia- aineiden valintakokeessa pääaineoikeuden saaneet opiskelijat voivat suorittaa pääaineensa perusopintoina joko
 • Kulttuurihistorian perusopinnot, 25 op tai
 • Historian perusopinnot, 25 op
Kulttuurihistorian pääaineekseen valitsevat suorittavat
 •  kulttuurihistorian perusopinnot (25 op) ja
 •  kulttuurihistorian aineopinnot (45 op) osana HuK-tutkintoa sekä
 •  kulttuurihistorian syventävät opinnot (80 op) osana FM-tutkintoa
 
TAI
 
 
kulttuurihistorian pääaineekseen valitsevat suorittavat historia-aineiden yhdessä tuottaman kokonaisuuden
 • Historian perusopinnot (25 op) ja
 •  valitsevat sen jälkeen  pääaineekseen kulttuurihistorian.
 • Kulttuurihistoriasta he suorittavat pääainelaajuiset aineopinnot (45 op) osana HuK-tutkintoa
 •  ja kulttuurihistorian syventävät opinnot (80 op) osana FM-tutkintoa.
Vaihtoehdossa, jossa opiskelija tekee historian perusopinnot 25 op,
 • hän valitsee  aineopintojen alussa yhden historia-aineen pääaineekseen: kulttuurihistorian, Suomen historian tai yleisen historian.
 • Pääainevalinnan myötä opiskelijalla säilyy sivuaineoikeus kahteen muuhun aineeseen ja sivuaine tehdään 35 op:n laajuisena aineopintokokonaisuutena. Yksi historian perusopinnot 25 op kokonaisuus oikeuttaa siis tekemään yhdet 45 op:n laajuiset pääaineen aineopinnot ja yhdet tai jopa kahdet sivuainelaajuiset 35 op:n aineopinnot.
 

Opiskelijaksi avoimen väylän kautta

Kulttuurihistorian pääaineopiskelijaksi voi tulla myös  avoimen väylän kautta valmiiksi  suoritettujen opintojen perusteella. Kulttuurihistorialla on viiden opiskelijan kiintiö sellaisille opiskelijoille, jotka ovat suorittaneet avoimessa yliopistossa kulttuurihistorian perus- ja aineopinnot. Valintakriteerit täyttävä hakija voi hakea erillisvalinnassa tutkinto-opiskelijaksi ja siten kulttuurihistorian pääaineopiskelijaksi. Valinnassa käytetään kriteerinä opintomenestystä (täsmälliset kriteerit vahvistetaan keväisin, haku on yleensä tammi-maaliskuussa).
 

II Kulttuurihistoria sivuaineena

Kulttuurihistoria on suosittu sivuaine ja laaja-alaisuutensa vuoksi helposti yhdistettävissä monenlaisiin aineyhdistelmiin. Sivuaineen opiskeluoikeus on vapaata kaikille, joilla on tutkinnonsuoritusoikeus Turun yliopistossa. Kulttuurihistorian sivuaineopiskelijaksi   pääsee ilmoittautumalla historia-aineiden  toimistoon sähköpostitse his-toimisto@lists.utu.fi viimeistään 4.9.2016. Kulttuurihistorian perusopinnot alkavat syyskuun toisella viikolla. 

III Avoin yliopisto - avoin mahdollisuus

Avoin yliopisto tarjoaa kulttuurihistorian perus- ja aineopintoja sekä Turussa että valtakunnallisesti. Niitä voi opiskella yleissivistyksen ja itsensä kehittämisen vuoksi, mutta myös osana muita opintoja. Avoimen yliopiston kokonaisuudet ovat rinnastettavia tutkintoihin kuuluviin kokonaisuuksiin ja niitä voi liittää  HuK- ja FM-tutkintoihin muissakin yliopistoissa kuin Turun yliopistossa.
 
Tärkeä piirre avoimen yliopiston opiskelussa on, että perus- ja aineopinnot suoritettuaan opiskelija voi hakea tutkinto-opiskelijaksi Turun yliopistoon. Näin hän voi jatkaa kulttuurihistorian opintoja syventäviin opintoihin ja asti ja muuttaa "avoimen" opiskelunsa tutkinto-opiskeluksi.
 
Asiasana:
Tagit: