in English
 
 
Niina Oisalo
 

YTM, M.A., tohtorikoulutettava


Sähköposti: niina.oisalo(at)utu.fi

Työhuone: Minerva, 3. krs, huone E302. Käyntiosoite Kaivokatu 12


Olen Tampereelta Sevillan, Helsingin ja Lontoon kautta Turkuun kotiutunut mediatutkija ja elokuvaihminen, vapaa toimittaja ja kirjoittaja.


Valmistelen parhaillaan väitöskirjaa Juno-tohtoriohjelmassa kulttuurien ja kansallisvaltioiden rajoja ylittävästä liikkeesä 2000-luvun Pohjoismaisessa dokumenttielokuvassa (englanninkielisen väitöksen työnimenä on Transcultural Movements in the Contemporary Nordic Documentary Film). Poikkitieteellinen tutkimus sijoittuu elokuvatutkimuksen, affektitutkimuksen ja poliittisen filosofian risteyskohtaan, ja siinä käsitellään muun muassa siirtolaisuuteen, kolonialismiin, muistiin ja sotaan liittyviä teemoja.


Olen kiinnostunut myös elokuvan ja ruumiillisuuden välisistä suhteista, kirjoittamisen käytänteistä, jokapäiväisen filosofiasta ja tanssin sekä kehon esittämisestä elokuvassa.


Valmistuin yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta vuonna 2005. Graduni tein kansainvälisen politiikan oppiaineeseen ja se käsitteli siirtolaisiin kohdistuvaa symbolista väkivaltaa sekä niin kutsutun ”laittoman” siirtolaisuuden uutisointia espanjalaisissa sanomalehdissä (Sarkonen 2005). Master of Arts -lopputyöni Brunel Universityn (UK) dokumenttielokuvan maisteriohjelmaan kuvasin ruotsalaisessa Alsiken nunnaluostarissa, joka suojelee maasta karkotettuja turvapaikanhakijoita (Kingdom of Freedom 2010, FI, UK, SE).
 

 

Asiasana:
Tagit: