in English
 
 
Pro gradu -tietokanta
​​
 

 Turun yliopistossa valmistuneet fennistiset ja fennougristiset pro gradu -tutkielmat

 
Hakuohjeita ja esimerkkejä

Opinnäytteitä voi hakea hakusanoilla kentistä Työnnimi, Tekijä, Vuosi, Aihepiiri ja Avainsanat. Hakusanojen ei tarvitse olla kokonaisia sanoja. Hakusanoilla löytyneiden opinnäytteiden lukumäärä esitetään omassa kentässään.

 

  • esimerkkejä aihepiireistä: kielioppi, murretutkimus, suomi toisena kielenä, vanha kirjasuomi
  • esimerkkejä avainsanoista: Agricola, kaakkoismurteet, Mordvan kieli, S2, yhdyssana
  • näytä kaikki työt: painike esittää kaikki tietokannassa olevat opinnäytteet
  • piilota kaikki työt: painike poistaa näkyvistä kaikki tietokannassa olevat opinnäytteet
  • nollaa: painike poistaa hakukenttiin kirjoitetut hakusanat

 

Jos haluat rajata hakusi vain tietyltä linjalta valmistuneisiin opinnäytteisiin, kirjoita Työnnimi-kenttään suomalais-ugrilainen kielentutkimus tai suomen ja sen sukukielten maisteriohjelma. Ilman em. rajauksia näytetään kaikki tietokannassa olevat opinnäytteet.​

Opinnäytetöiden saatavuus ja säilytyspaikat

Tietokannasta löytyviä pro gradu -tutkielmia voi saada luettavaksi Turun yliopiston kirjaston kautta. Opinnäytteet löytyvät Turun yliopiston kirjaston Volter-tietokannasta.

Turun yliopistossa fennistiikan ja fennougristiikan aloilta valmistuneiden opinnäytetöiden tietoja pääsee selaamaan myös kirjaston ResearchGuides-oppaan sivuilla​ (kohdasta Opinnäytteet). Sieltä löytyvät tiedot niin eri linjoilta valmistuneista lukusaliin saatavista opinnäytteistä kuin linkit elektronisiinkin julkaisuihin Doria-palvelussa.

Muissa yliopistoissa valmistuneet opinnäytteet löytyvät ensisijaisesti ko. yliopistojen kirjastotietokannoista. Muissa yliopistoissa valmistuneita opinnäytteitä, joita ei ole julkaistu sähköisesti, voi tilata luettavaksi Turun yliopiston kirjaston kautta (kaukopalvelu). Tarkempia tietoja kokoelmista, palveluista ja tiedonhausta saat kirjaston sivuilta.

Selainyhteensopivuus

Hakutoiminto on toteutettu JavaScriptillä. Parhaan toimivuuden saavuttamiseksi JavaScript tulee olla kytkettynä toimimaan selainohjelmassa. Haku toimii parhaiten mm. Firefox-, Google Chrome-, Opera- ja Safari-selainten uusimmilla versioilla. Internet Explorer -selaimella hakutoiminto ei valitettavasti toimi oikein. Internet Explorerin käyttäjätkin voivat tehdä hakuja gradulistaukseen selaimen omalla hakutoiminnolla. Kannattaa kuitenkin mahdollisuuksien mukaan selailla tietokantaa jollakin muulla selaimella. Jos kohtaat ongelmia hakutoiminnon käytössä, voit ottaa yhteyttä Lauseopin arkiston tutkijaan.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

​​​​​​​​​​​
Asiasana:
Tagit:
 

 Yhteystiedot

 
Havaitsemistasi puutteista tai virheistä tietokannassa voit ilmoittaa Nobufumi Inaballe.

Sähköposti: nobufumi.inaba_at_utu.fi