in English
 
 
Opiskelijaksi


PÄÄ- JA SIVUAINEVALINTA

PÄÄAINEVALINTA 

 


Suomen kielen ja suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen oppiaineen pääaineopinto-oikeuden voi saada valintakokeessa, joka järjestetään yhteistyössä muiden Kieli- ja käännöstieteiden laitoksen oppiaineiden kanssa.

Suomen kielen ja suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen kokeessa ei ole kielikohtaista osiota, vaan valintakokeena toimii kokeen yhteinen osio keskiviikkona 9.5.2018 klo 900 - 11.00, ls. IX, X (laitosrakennus Naura) ja XXI, XXII (laitosrakennus Agora). 

Yhteiseen koeosioon luetaan
Krista Ojutkangas - Meri Larjavaara - Matti Miestamo - Jussi Ylikoski: Johdatus kielitieteeseen. WSOY, Helsinki.

Kokeessa vastataan 25 erillistä kohtaa sisältävään monivalintatehtävään. Jokaisessa kohdassa on neljä vaihtoehtoa, joista yksi on oikea. Jokaisesta oikeasta vastauksesta annetaan suomen kielen ja suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen oppiaineessa kaksi pistettä. Koko monivalintatehtävästä on mahdollista saada maksimissaan 50 pistettä. Hyväksytyksi tullakseen on hakijan saatava monivalintatehtävästä väintään 24 pistettä.

 

Ks. tarkemmin oikeanpuoleisen palkin linkeistä.

.

SIVUAINEVALINTA

SUOMEN KIELEN JA SUOMALAIS-UGRILAISEN KIELENTUTKIMUKSEN SIVUAINEOIKEUDEN 

ovat valintakokeessa 28.8.2018 saaneet seuraavat:

Björkell Rasmus
Forsblom Maria-Helena
Hintsala Sanni-Mari
HIrviniemi Linda
Honkanen Tomi
Hukkila Emma
Hulmi Karoliina
Huttunen Emma
Häihänen Julia
Kahri Sofia
Karppinen Eerika
Korzard Karita
Koskela Aliisa
Kovanen Anni
Lehtinen Karoliina
Lehtonen Saana
Liminka Nestori
Lindström Suvi
Malmberg Paula
Manni Juha
Meriö Katariina
Mustajärvi Laura
Niemi Emma
Norro Jemina
Pohjala Jutta
Ratala Onni
Takatalo Sinikka
Teppo Anni
Toppari Taneli
Turkki Oona
Tähkävuori Emilia
Viljamaa Noora
Välimäki Noora

Lisäksi on hyväksytty neljä opiskelijaa, jotka eivät halua nimeään julkistettavan internetissä.

Sivuaineoikeuden on lisäksi saanut kaksi kesän 2018 pääainevalinakokeessa hyväksyttyä opiskelijaa, jotka ovat valinneet jonkin muun aineen pääaineekseen.


Turussa 29. elokuuta 2018
Päivi Laine, suomen kielen yliopistonlehtori

Valintaperusteiden soveltamisesta omaan suoritukseensa hakijat voivat tiedustella yliopistonlehtori Päivi Laineelta, tavattavissa sopimuksen mukaan, paipel_at_utu.fi.

HUOM! Tiedotus- ja neuvontatilaisuus suomen kielen ja suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen uusille sivuaineopiskelijoille opinnoista, aikatauluista ym. tärkeistä asioista pidetään torstaina 30.8.2018 klo 14.15 - 16, Porthan-sali, Maaherran makasiini, Henrikinkatu 10 (käynti Kerttulinkadun puolelta sisäpihalle, toinen ulko-ovi). Tervetuloa!

 
 
 
 


Suomen kielen ja suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen sivuainekiintiö on 36. Oppiaineessa on suomen kielen ja suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen linja; sivuaineen opinto-oikeuden saaneet ilmoittavat linjavalintansa syyslukukauden alussa. Sivuaineoikeuden voi saada osallistumalla kirjatenttiin SUKU0008 Perustietoa suomen kieliopista ja kielitieteestä, joka pidetään tiistaina 28.8.2018 klo 9.00 - 11.00, ls.X (laitosrakennus Natura). 
 
Kirjatenttiin ilmoittaudutaan Nettiopsun välityksellä. Ellei hakija pääse ilmoittautumaan Nettiopsun kautta, ilmoittautumisen voi hoitaa s-postitse oppiaineen toimistoon osoitteella hanpaju (at) utu.fi. Ilmoittautuminen päättyy tenttiä edeltävänä päivänä klo 16.00.
 
Tenttiin luetaan:
Krista Ojutkangas - Meri Larjavaara - Matti Miestamo - Jussi Ylikoski: Johdatus kielitieteeseen. WSOY, Helsinki.
 
Tentti koostuu monivalinatehtävistä, ja hyväksytyksi tullakseen hakijan on saatava vähintään puolet enimmäispisteistä (25/50). Vastausaika on kaksi tuntia. Tentissä parhaiten menestyneet saavat sivuaineoikeuden; kaikki osallistujat saavat hyväksytystä suorituksesta 2 op, jotka sijoitetaan vapaisiin opintoihin:
 
 
 
 
Asiasana:
Tagit: