in English
 
 
Opiskelijaksi


PÄÄ- JA SIVUAINEVALINTA

PÄÄAINEVALINTA 

 


Suomen kielen ja suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen oppiaineen pääaineopinto-oikeuden voi saada valintakokeessa, joka järjestetään yhteistyössä muiden Kieli- ja käännöstieteiden laitoksen oppiaineiden kanssa.

Suomen kielen ja suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen kokeessa ei ole kielikohtaista osiota, vaan valintakokeena toimii kokeen yhteinen osio keskiviikkona 10.5.2017 klo 900 - 11.00, ls. I ja II (Päärakennus), IX, X, XXI, XXII (laitosrakennus Natura/Agora).

Yhteiseen koeosioon luetaan
Krista Ojutkangas - Meri Larjavaara - Matti Miestamo - Jussi Ylikoski: Johdatus kielitieteeseen. WSOY, Helsinki.

Kokeessa vastataan 25 erillistä kohtaa sisältävään monivalintatehtävään. Jokaisessa kohdassa on neljä vaihtoehtoa, joista yksi on oikea. Jokaisesta oikeasta vastauksesta annetaan suomen kielen ja suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen oppiaineessa kaksi pistettä. Koko monivalintatehtävästä on mahdollista saada maksimissaan 50 pistettä. Hyväksytyksi tullakseen on hakijan saatava monivalintatehtävästä väintään 24 pistettä.

 

Ks. tarkemmin oikeanpuoleisen palkin linkeistä.

.

SIVUAINEVALINTA

Suomen kielen ja suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen sivuainekiintiö on 36. Oppiaineessa on suomen kielen ja suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen linja; sivuaineen opinto-oikeuden saaneet ilmoittavat linjavalintansa syyslukukauden alussa.
Sivuainekiintiöön kuuluvat myös ne kesän pääainevalinnassa hyväksytyt uudet opiskelijat, jotka viimeistään sivuainekokeen viimeisenä ilmoittautumispäivänä ovat ilmoittaneet humanistisen tiedekunnan kansliaan jonkin muun aineen pääaineekseen ja suomen kielen tai suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen sivuaineekseen. Kieliaineisiin kesällä 2017 päässeiden sivuainekiintiö on suomen kielen ja suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen oppiaineessa seitsemän opiskelijaa. Paikat täytetään valintakoemenestyksen eli pääainekokeen yhteisen koeosion pistemäärän perusteella.
 

Sivuaineoikeuden voi saada osallistumalla kirjatenttiin SUKU0008 Perustietoa suomen kieliopista ja kielitieteestä, joka pidetään tiistaina 22.8.2017 klo 10.00 - 12.00, ls. II (päärakennus).

 
Kirjatenttiin ilmoittaudutaan Nettiopsun välityksellä. Ellei hakija pääse ilmoittautumaan Nettiopsun kautta, ilmoittautumisen voi hoitaa s-postitse oppiaineen toimistoon osoitteella hanpaju (at) utu.fi. Ilmoittautuminen päättyy tenttiä edeltävänä päivänä klo 16.00.
 
Tenttiin luetaan:
Krista Ojutkangas - Meri Larjavaara - Matti Miestamo - Jussi Ylikoski: Johdatus kielitieteeseen. WSOY, Helsinki.
 
Tentti koostuu monivalinatehtävistä, ja hyväksytyksi tullakseen hakijan on saatava vähintään puolet enimmäispisteistä (25/50). Vastausaika on kaksi tuntia. Tentissä parhaiten menestyneet saavat sivuaineoikeuden; kaikki osallistujat saavat hyväksytystä suorituksesta 2 op, jotka sijoitetaan vapaisiin opintoihin:
 
 
SUOMEN KIELEN JA SUOMALAIS-UGRILAISEN KIELENTUTKIMUKSEN SIVUAINEOIKEUDEN
ovat valintakokeessa 22.8.2017 saaneet seuraavat:
Grönberg Hannu
Ijäs Ida
Kaartinen Lotta
Kankare Petra
Kaura Jaana
Kiviö Valtteri
Korpinen Aleksi
Krekelä (Haverinen) Juhani
Lammela Leena
Laulajainen Juho
Levola Roosa
Levy Emmi
Majanlahti Milja
Mäkitalo Janne
Mäkituomas Maria
Nordin Laura
Nyman Jonas
Pulkkinen Meri
Raerinne Hannele
Rauva Anna
Tarkka Sofia
Tervanen Minttu
Valtanen Venla
Verronen Adeliina
Välimäki Vilja
Lisäksi on hyväksytty yksi opiskelija, joka ei halua nimeään julkistettavan internetissä.

Sivuaineoikeuden on lisäksi saanut 12 kesän 2017 pääainevalintakokeessa hyväksyttyä opiskelijaa, jotka ovat valinneet jonkin muun aineen pääaineekseen.

Turussa 22. elokuuta 2017
Paula Sjöblom, suomen kielen yliopistonlehtori

Valintaperusteiden soveltamisesta omaan suoritukseensa hakijat voivat tiedustella yliopistonlehtori Paula Sjöblomilta, tavattavissa sopimuksen mukaan, paula.sjoblom_at_utu.fi
 
HUOM! OPPIAINEEN INFORMAATIOTILAISUUS UUSILLE SIVUAINEOPISKELIJOILLE opinnoista, aikatauluista ym. tärkeistä asioista pidetään torstaina 24.8.2017 klo 14 - 16. Paikkana on Maaherran makasiinin Porthan-sali (Henrikinkatu 10, käynti Kerttulinkadun puolelta sisäpihalle).
Tervetuloa!

 

 

 

Asiasana:
Tagit: