in English
 
 
Suomen kielen klinikka
Vastuullinen johtaja: dosentti Kirsti Siitonen
 
Kieli- ja käännöstieteiden laitokselle perustettiin Turun yliopiston strategiaturvin keväällä 2012 Suomen kielen klinikka tukemaan yliopiston kansainvälisten opiskelijoiden suomen kielen oppimista. Lähtökohtana on Suomeen rekrytoitujen opiskelijoiden ja tutkijoiden sekä yliopiston henkilökunnan integroiminen suomalaiseen yhteiskuntaan ja näin strategian mukaiset kansainvälisen verkostoitumisen tehostaminen sekä hallittu vuorovaikutus ympäröivän yhteiskunnan kanssa. Suomen kielen klinikka on toiminut kieli- ja käännöstieteiden laitoksen rahoittamana lukukausien aikana vuosina 2013 ja 2014 ja jatkaa vuonna 2015 osana Akateeminen suomi kansainvälisen oppijan haasteena -hanketta.
 
Suomen kielen klinikka on avoin ohjaus- ja opetusmuoto, jonka tarkoituksena on tarjota lisäapua niille yliopiston ei-suomenkielisille opiskelijoille ja tutkijoille sekä vaihto-opiskelijoille ja henkilökunnan jäsenille, jotka ovat jo edistyneet pidemmälle suomen kielen opinnoissaan (B-taso), mutta haluaisivat vielä opiskella ja harjoitella suomea ohjatusti. Kyseeseen tulevat tällöin esimerkiksi ne, jotka eivät töiden tai opintojensa takia ehdi osallistumaan kursseille tai jotka tarvitsevat apua erityiskysymyksissä, kuten esim. suomenkielisten tekstien laadinnassa tai puheenvuorojen suunnittelussa.
 
Klinikan toimintamuotoja ovat:
  • kielellinen ohjaus ja neuvonta
  • lyhyet akateemisen suomen kurssit
  • akateemisen kielen ja kommunikaation tutkimus

Tarkempaa informaatiota yliopiston intrasta.

    

Brief Overview in English

"Suomen kielen klinikka" is working at the university in order to help the students, the staff and the researchers of the university to improve their Finnish. The project is open for all non-Finnish speakers at the university who already are at the level of being able to express themselves in written and oral Finnish (=B to C-level). The project includes interviews, personal counseling, (possibly) questionnaires and short intensive teaching periods.
Asiasana:
Tagit:
 

 Yhteystiedot

 

Käyntiosoite:
Hämeenkatu 1

Postiosoite:
Suomen kieli ja suomalais-ugrilainen kielentutkimus
20014 TURUN YLIOPISTO

(02) 333 5290


Henkilökunnan yhteystiedot