in English
 
 
Oppiaineen emeritukset

Eero Kuparinen, FT, yliopistonlehtori, emeritus

eero3.jpg

Olen hämeenlinnalaissyntyinen karjalaispoika ja tulin opiskelijaksi Turun yliopistoon syksyllä 1971. Tutkijaurani alkoi keväällä 1973, jolloin yleisen historian professori Vilho Niitemaa "läänitti" minulle tutkimuskohteeksi kokonaisen maanosan - Afrikan. Lue lisää...

Eero Kuparinen jäi eläkkeelle keväällä 2016


Auvo Kostiainen, FT, emeritusprofessori

Toimin yleisen historian professorina 2002–2014. Viran erityisalueena oli Euroopan ulkopuolisten alueiden ja varsinkin Pohjois-Amerikan historia. Yleisen historian  rajat ovat kuitenkin yleisiä ja olenkin liikkunut tutkimuksellisesti ja opetuksellisesti myös monilla Euroopan ja Aasian "seuduilla". Lisäksi olen kiinnostunut esimerkiksi historiankirjoituksen historiasta ja globaalihistoriasta. Viimeksi mainitut kysymykset ovat tulleet esiin siirtolaisuuden ja matkailun historian yhteyksissä. "Matkailen" myös suomalaisessa Matkailualan verkostoyliopistossa. Viimeksi olen ollut  kehittämässä monikulttuurisuuden opetusta ja tutkimusta Turussa Fidipro-ohjelman kautta.
 
Auvo Kostiainen jäi eläkkeelle kesällä 2014.
 

Kalervo Hovi, FT, emeritusprofessori

Valtaosa sekä tutkimuksistani että opetuksestani sijoittuu kansainvälisten suhteiden historiaan. Väitöskirjani käsitteli Ranskan Itä-Euroopan liittopolitiikan tulkintaa ensimmäisen maailmansodan lopussa ja jälkeen. Olen jatkanut Ranskan historian tutkimusta ja lisäksi julkaissut useita teoksia Baltian ja Puolan historiasta. Lopulta - tehdäkseni jotain täysin  uutta - ryhdyin tutkimaan   minua pitkään kiehtonutta Tallinnan ravintolakulttuurin historiaa sotien välisenä aikana.
 
Kalervo Hovi jäi eläkkeelle vuoden 2007 lopussa.
 

Reino Kero, FT, emeritusprofessori

Olen syntynyt keväällä 1939 Satakunnassa ja saanut siis seurata toista maailmansotaa sen alkuhetkistä aina siihen asti, jolloin Japani antautui. Turkuun tulin syksyllä 1960 ja syksystä 1963 lähtien olen kuulunut Turun yliopiston opettajayhteisöön. Vuosien varrella olen tehnyt tutkimuksia nimenomaan siirtolaisuuden historiasta. Jossakin vaiheessa olen kirjoittanut myös intiaanien historiasta ja tehnyt pienen "syrjähypyn" teknologian historiaan. Työn ohella olen harrastanut. Olen kahden puutarhan omistaja, syksyyn 1997 asti olin yleisurheiluvalmentaja, ja joka syksy - lokakuun puolivälissä - puen itseni punaisiin lähteäkseni hirvijahtiin.
 
Reino Kero jäi eläkkeelle syksyllä 2002.
 

Matti Männikkö, FL, emerituslehtori

Tulin syksyllä 1959 höyryveturin vetämällä junalla Härmästä Turkuun opiskelemaan historiaa - ja olen sillä reissulla edelleenkin. Opiskelun ohella ja jälkeen toimin jonkin aikaa 1960-luvun tyyliin puolikasassistenttina, mutta viimeiset kolme vuosikymmentä olen etupäässä hoidellut lehtorin tehtäviä. Opetuksen merkeissä olen tietysti joutunut retkeilemään yleisen historian lavealla kentällä siellä sun täällä, mutta erityinen ja pitkäkestoisin harrastukseni on kohdistunut 1700-lukuun - etenkin kansainvälisiin suhteisiin - sekä Itämeren piirin vaiheisiin. Viime aikoina olen myös askarrellut tulevaisuusajattelun historian parissa ja mietiskellyt samalla menneisyyden ja tulevaisuuden tutkimisen välistä suhdetta. Olen tainnut aina tuntea enemmän kiinnostusta siihen, mitä on ollut ja mitä on tulossa kuin siihen, mitä parhaillaan on!
 
Matti Männikkö jäi eläkkeelle vuoden 2000 lopussa.
 
Asiasana:
Tagit: