Kasvitieteellisessä puutarhassa tapahtuu ympäri vuoden
​Kannukasveja (Nepenthes) uuden maailman tropiikissa

KASVIHUONEET JA KAHVIO SULJETTU MAANANTAISIN LOKAKUUN ALUSTA LÄHTIEN.

Allashuoneessa kukkii karibianjatropa (Jatropha integerrima). Välimerenilmastohuoneessa kukkivat pelargonit, oleanteri ja ihmeköynnös. Sitruspuissa on hedelmiä.

Puutarhalle on saapunut uusia vapaana lenteleviä värikkäitä neitokakaduja ja jättilummealtaan reunalta voi seurata suuria koikarppeja ja pienempiä kaloja.

Vitriineihin on tuotu Turun yliopiston eläinmuseolta Suomessa pesiviä täytettyjä lintuja ja niiden munia. Vitriineissä on myös luonnonvaraisia perhosia.

Valokuvanäyttely 15.9.–14.10.2018 kahvion kapealla käytävällä

Maria Nymanin valokuvanäyttely 'Faded Beauty' 15.9. - 14.10.2018 Vanhan Tammen kahvilassa, Ruissalossa. Valokuvaaja Maria Nymanin ajatuksena on ollut tutkia ja kuvata erilaisia talventörröttäjiä syksyn ja talven ajan. Hän on huomannut, että kasvit voivat olla kauniita myös kukinnan jälkeen, pystyyn kuivuneina. Tämän mielenkiintoisen aiheen parissa on syntynyt kuvasarja, joka nyt muodostaa näyttelyn "Faded Beauty" - Kuihtunut kauneus. Näyttely on avoinna 15.9. - 14.10.2018 välisen ajan kahvilan aukioloaikoina: Maanantai - sunnuntai kello 10 - 17. Lokakuusta alkaen kahvio on maanantaisin suljettu. Vanhan Tammen kahvila, Ruissalon Kasvitieteellinen puutarha Ruissalon puistotie 215, Turku. Maria Nyman on turkulainen valokuvaaja, joka on erikoistunut luontokuvaukseen.

Kuva Faded Beauty-näyttelynetti.jpg

Puutarhassa on vaihtuvia teemanäyttelyitä ja -kasvipäiviä. Juhlapyhien aikana kasvihuoneissa järjestetään erityisesti lapsivieraille suunnattuja näyttelyitä.

Kahvion yhteydessä on myynnissä taimia, siemeniä, huone- ja puutarhakasveja sekä kortteja, kasseja ja muita oheistuotteita.

Kahvilayrittäjä Sunborn Saga Oy aloitti toimintansa tiistaina 15.11.2016 klo 10.

Tervetuloa!

Sivu päivitetty 20.9.2018