Kasvitieteellisessä puutarhassa tapahtuu ympäri vuoden
​Kannukasveja (Nepenthes) uuden maailman tropiikissa

Kasvihuoneet ja kahvio SULJETTU pe–su
6.–8.7.2018 Ruisrock-viikonloppuna.

Pyhät kasvit -kierroksia kesällä

Mitkä ovat ”Israelin seitsemän siunattua kasvia”, millainen oli paratiisin kielletty hedelmä ja mistä kallisarvoinen mirha on peräisin? Entä mitä kasveja muinaiset egyptiläiset tarvitsivat ruumiin palsamointiin ja millaisen puun alla Buddha valaistui?

Kautta ihmiskunnan historian tiettyjä kasveja on arvostettu niiden erikoisen ulkonäön, kasvupaikan tai ihmiselle hyödyllisten ominaisuuksien takia niin paljon, että ne ovat saaneet muista kasveista poikkeavan aseman hengellisissä perinteissä. Monilla kasveilla on katsottu olevan myös erityisiä voimia tai niitä on käytetty uhrilahjoja hengille ja jumalille. Pyhien huumekasvien avulla on ollut mahdollista tehdä matkoja tuonpuoleiseen maailmaan ja perinteisiä lääkekasveja on kunnioitettu niiden todettujen tai uskottujen vaikutusten takia.

Kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneet kätkevät sisäänsä paljon uskontojen historiaa ja symboliikkaa. Opastetulla pyhien kasvien kierroksella tutustutaan paitsi Raamatun kasveihin myös muutamaan Aasian uskonnoille tärkeään kasviin. Matkan varrella löytyy lisäksi esimerkkejä niin kansanuskon kuin antiikin mytologiankin kasveista.

Oppaana toimii uskontotieteen dosentti (Turun yliopisto) ja kasviharrastaja Tuija Hovi

Puutarhalla järjestetään kesällä Pyhät kasvit -kierroksia kasvihuoneissa. Jos olet kiinnostunut osallistumaan kierroksiin, ota yhteyttä puutarharuissalo@utu.fi.

Kierroksia on
la 30.6.2018 klo 15.00
ke 11.7.2018 klo 15.00 ja
pe 13.7.2018 klo 15.00
Hinta 10 euroa, minimiosallistujamäärä 10 ja maksimi 20 henkeä.

Puutarhalle on saapunut uusia vapaana lenteleviä värikkäitä neitokakaduja ja jättilummealtaan reunalta voi seurata suuria koikarppeja ja pienempiä kaloja.

Vitriineihin on tuotu Turun yliopiston eläinmuseolta Suomessa pesiviä täytettyjä lintuja ja niiden munia.

Puutarhassa on vaihtuvia teemanäyttelyitä ja -kasvipäiviä. Juhlapyhien aikana kasvihuoneissa järjestetään erityisesti lapsivieraille suunnattuja näyttelyitä.

Kahvion yhteydessä on myynnissä taimia, siemeniä, huone- ja puutarhakasveja sekä kortteja, kasseja ja muita oheistuotteita.

Uusi kahvilayrittäjä Sunborn Saga Oy aloitti toimintansa tiistaina 15.11.2016 klo 10.

Tervetuloa!

Sivu päivitetty 2.7.2018