Aavikoiden kasvatit esittäytyvät mehikasvihuoneessa

Mehikasvihuoneesta löytyy amerikkalaisia kaktuksia sekä Afrikan ja Aasian aavikoille tyypillisiä kasveja, kuten tyräkkejä ja aaloeita. Heti huoneeseen astuessa vastaan tulee apinanleipäpuu (Adansonia digitata), joka on Afrikan savanneille tyypillinen monikäyttöinen maisemakasvi. Ikkunapöydällä on valikoima pienikokoisia kaktuksia ja muita sukkulentteja, kuten raatokukkia (Stapelia) ja Commiphora-suvun kasvi, josta saadaan suitsukkeena käytettävää mirhamia.

Huoneen keskiosassa on useita vain Madagaskarilla luonnonvaraisena esiintyviä pylväsmäisiä mehikasveja, jotka muistuttavat kaktuksia. Monet näistä kasveista ovat uhanalaisia ja kuuluvat omaan erilliseen Didiereaceae-heimoonsa.

Mehikasvihuoneen perällä saa oivan käsityksen kaktusten monimuotoisuudesta, sillä kasvien ulkonäkö vaihtelee pallon muotoisista "anopinjakkaroista" pylväsmallisiin kaktuksiin ja maassa käärmemäisesti mateleviin muotoihin. Erikoisempi yksilö on puukaktus (Pereskia), jonka kaikki lehdet eivät ole muuntuneet piikeiksi, kuten kaktuksilla yleensä. Lehtikaktuksen lehdet ovat itse asiassa litteiksi muuttuneita varren osia.
Asiasana:
Tagit: