Kulkuyhteydet kasvitieteelliseen puutarhaan

Julkinen liikenne

Bussi numero 8 lähtee Turun keskustasta Eerikinkadulta, Kauppatorin reunalta pysäkiltä T39 vähintään tunnin välein Ruissaloon. Bussi kulkee rautatieaseman edestä, jossa on pysäkki molempiin suuntiin. Ruissaloon päin lähdetään aseman puoleiselta pysäkiltä. Bussilla on Ruissalossa kaksi vaihtoehtoista reittiä, joista toisen pysäkki on aivan puutarhan kohdalla ja toinenkin ihan lähellä.

Kevyt liikenne

Ruissaloon pääsee mainiosti myös polkupyörällä. Kävellen suorinta reittiä puutarhalle pääsee kulkemalla autotien viereistä kävelytietä pitkin. Polkupyöräreitti puutarhalle tuee Kansanpuiston kautta.

Oma auto

Opastus pääpysäköintialueelle on noin 200 metriä ennen puutarhaa. Parkkipaikalta johtaa puutarhaan autotien alittava jalankulkureitti. Puutarhan portin vieressä oleva pieni parkkialue on varattu ruuhka-aikoina busseille ja inva-autoille. Turun ulkopuolelta tulevien kannattaa Ruissalon sillalle saakka seurata opastusta

Ruissalon leirintäalueelle tai kylpylään. Puutarhalle on sillalta matkaa noin kaksi kilometriä (leirintäalue ja kylpylä ovat kauempana saman tien varrella).  

Opastukset ja tilavaraukset

Opastuksen voi varata kasvihuoneisiin, ulkopuutarhaan tai molempiin. Ryhmäkoko on enintään 25 henkeä yhtä opasta kohden. Opastuksen hinta on arkisin 70 euroa/tunti, lauantaisin 80 euroa/tunti ja sunnuntaisin 100 euroa/tunti. Opastushinnat sisältävät arvonlisäveron (24%). Hinta ei sisällä pääsymaksua kasvihuoneisiin.

Puutarhan seminaarisali on varattavissa yksityistilaisuuksia, perhejuhlia, koulutustilaisuuksia, näyttelyitä ja kokouksia varten. Seminaarisalin käyttökorvaus on 40 euroa ensimmäiseltä tunnilta ja seuraavilta alkavilta tunneilta 10 euroa/tunti (sis. 24 % alv:n).

Opas- ja tilavaraukset puhelimella 050 302 6613 (Merja Kastu) tai 02 333 9060, 050 4090 151 (toimisto) tai sähköpostilla puutarharuissalo@utu.fi.

Puutarha suosittelee yhteydenottoa sähköpostitse.

Tarjoilutilaukset ryhmille hoitaa Sunborn-myyntipalvelu, p. 02 44 55 100 ja info@vanhatammi.fi.

Kasvitiedustelut ja palautteet toivotaan lähetettävän sähköpostitse osoitteeseen puutarharuissalo@utu.fi

Puutarhan säännöt

Puutarhan alueella ei ole sallittua:

  • kasvien tai kasvinosien kerääminen
  • oksien taittaminen tai kasvien vahingoittaminen muulla tavoin
  • kasvietikettien siirtäminen tai vahingoittaminen
  • polkupyöräily
  • moottoriajoneuvolla ajaminen

Puutarhan alueella liikkuu luonnonvaraisia nisäkkäitä, matelijoita ja hyönteisiä, jotka voivat aiheuttaa vahinkoa tai levittää tauteja. Puutarha kehottaa vierailijoita varovaisuuteen. Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha ei vastaa luonnonvaraisten eläinten aiheuttamista vahingoista ja levittämistä taudeista.

Asiasana:
Tagit:
 

 Karttoja

 
Bannerin kuva
  
  
>> Puutarhan kartta