Tule mukaan tukemaan puutarhan toimintaa
​Puutarhan Ystävät puutarhakävelyllä 9.5.2017

Ruissalon Kasvitieteellisen Puutarhan Ystävät ry. tukee ja edistää kasvitieteellisen puutarhan toimintaa yhteistyössä puutarhan henkilökunnan kanssa. Lisäksi yhdistys edistää puutarhaan liittyvää julkaisutoimintaa ja yleisesti kiinnostusta ja harrastusta puutarhakulttuuriin.

Puutarhan ystävät järjestää kokouksia, keskustelu- ja tiedotustilaisuuksia sekä retkiä ja tapahtumia.

Jäseneksi liittyminen

Yhdistyksen jäsenmaksu varsinaiselta jäseneltä tai kannatusjäseneltä on 12 euroa vuodessa. Jäsenmaksu sisältää kasvitieteellisen puutarhan siemenluettelon. Puutarhan ystävien jäsen voi ostaa vuosikortin kasvihuoneisiin puoleen hintaan (15 euroa).

Ainaisjäsenen liittymismaksu on 120 euroa.

Yhdistyksen tiedotteet lähetetään pääsääntöisesti sähköpostitse. Tiedotteet saa myös kirjeitse kulukorvausta vastaan (5 euroa/vuosi vuonna 2017).

Yhteystiedot

Puutarhan ystävien puheenjohtajana toimii Verna Paloheimo. Liittymistiedot ja osoitteenmuutokset voi ilmoittaa yhdistyksen rekisterinpitäjälle Simo Laineelle (slaine(at)utu.fi).

Ilmoitathan posti- ja/tai sähköpostiosoitteen muutokset mahdollisimman nopeasti Simolle, niin jäsentiedotteet ja muut ilmoitukset löytävät perille.

Retket

Puutarhan ystävien hallitus kokoaa retkiohjelmia. Jos haluat ehdottaa sopivaa retkikohdetta, voit ilmoittaa siitä puheenjohtaja Verna Paloheimolle. (verna.paloheimo(at)pp.inet.fi tai puh. 040-7055622)

17.5.2018 torstai - Ruissalon kasvitieteellisen puutarhan kevät

  • Kuinka puutarha selvisi oikullisesta talvesta?
  • Kokoontuminen puutarhan kahviossa kello 16:30

30.5.2018 keskiviikko - Luonnonvarakeskus / Yltöisten arboretum

  • Lähtö Brahen patsaalta yksityisautoille kello 16:00
  • Menomatkalla poikkeamme vanhalle Mattelmäen rälssitilalle Kaarinassa, Andersintie 1 (käännytään Helsingintieltä Hovilinnatielle, joka päättyy Mattelmäen kohdalle.
  • Mattelmäen kartano tunnetaan vuodesta 1514. Sen kivikellari on rakennettu ennne vuotta 1600, ja osa rakennuksista on 1700-luvulta. Pihapiirissä on komeita tammia ja vanha puutarha. Päärakennus toimii kesäisin ravintolana.
  • Kokoontuminen Luonnonvarakeskuksessa, opastus kello 17:00 - 19:00.
  • Yltöisten alueelle on istutettu 1930-luvulta lähtien koti- ja ulkomaisia puita pieninä metsiköinä tai ryhminä. Tällä hetkellä alueella on yli 200 lajia tai lajiketta. Alkukesän suurin nähtävyys on 1970-luvulla perustettu alppiruusukokoelma.
Yhteistyössä Dendrologian seuran paikallisosaston Quercuksen kanssa järjestetyistä retkistä on saatu hyvää palautetta ja osallistuminen on ollut hyvä.

Tapahtumat

Taimimyyntipäivä 26.5.2018 kello 10:00 - 14:00

  • Sipilän talo, Tuorlan peltotie 24, Kaarina
  • Järjestäjänä Lounais-Suomen Puutarhayhdistys

Jaostot

Puutarhaa voi tukea osallistumalla jaostojen toimintaan. Jos haluat käyttää aikaasi puutarhan hyväksi, ota yhteyttä alla oleviin henkilöihin, jotka kertovat tarkemmin jaostojen toiminnasta.

Taimijaoston vetäjä: Verna Paloheimo

Ota yhteyttä Vernaan, jos olet kiinnostunut kasvukauden talkootöistä puutarhalla.
 
Sipulijaoston vetäjä: Henrik Salenius

Ota yhteyttä Simoon, jos olet kiinnostunut sipuleiden istutuksesta.

Jäsentiedotteet

>> Lue Puutarhan Ystävien tuorein jäsentiedote (pdf-tiedosto)

Asiasana:
Tagit: