Tule mukaan tukemaan puutarhan toimintaa
​Puutarhan Ystävät puutarhakävelyllä 9.5.2017

Ruissalon Kasvitieteellisen Puutarhan Ystävät ry. tukee ja edistää kasvitieteellisen puutarhan toimintaa yhteistyössä puutarhan henkilökunnan kanssa. Lisäksi yhdistys edistää puutarhaan liittyvää julkaisutoimintaa ja yleisesti kiinnostusta ja harrastusta puutarhakulttuuriin.

Puutarhan ystävät järjestää kokouksia, keskustelu- ja tiedotustilaisuuksia sekä retkiä ja tapahtumia.

Jäseneksi liittyminen

Yhdistyksen jäsenmaksu varsinaiselta jäseneltä tai kannatusjäseneltä on 12 euroa vuodessa. Jäsenmaksu sisältää kasvitieteellisen puutarhan siemenluettelon. Puutarhan ystävien jäsen voi ostaa vuosikortin kasvihuoneisiin puoleen hintaan (15 euroa).

Ainaisjäsenen liittymismaksu on 120 euroa.

Yhdistyksen tiedotteet lähetetään pääsääntöisesti sähköpostitse. Tiedotteet saa myös kirjeitse kulukorvausta vastaan (5 euroa/vuosi vuonna 2017).

Yhteystiedot

Puutarhan ystävien puheenjohtajana toimii Verna Paloheimo. Liittymistiedot ja osoitteenmuutokset voi ilmoittaa yhdistyksen rekisterinpitäjälle Simo Laineelle (slaine(at)utu.fi).

Ilmoitathan posti- ja/tai sähköpostiosoitteen muutokset mahdollisimman nopeasti Simolle, niin jäsentiedotteet ja muut ilmoitukset löytävät perille.

Retket

Puutarhan ystävien hallitus kokoaa retkiohjelmia. Jos haluat ehdottaa sopivaa retkikohdetta, voit ilmoittaa siitä puheenjohtaja Verna Paloheimolle. (verna.paloheimo(at)pp.inet.fi tai puh. 040-7055622)

6.9.2018 torstai - Iltaretki Nyynäisten tammilehtoon

 • Lemun lehtoihin kuuluva Nyynäisten tammilehto sijaitsee Maskussa, Ohensaaren tien varressa. Ylipuustona on iäkästä ja kookasta tammea ja alipuustona lehmusta, pensaskerros on niukkaa. Alueella on tehty luonnonhoidollisia hakkuita. Lehto kuuluu Natura 2000-alueeseen ja sitä hoitaa Metsähallitus.
 • Oppaana Seppo Lundgren
 • Lempeistentie, Ohensaarentien varrella. Perillä on vain pieni parkkipaikka, joten kimppakyyti ehdoton.
 • Lähtö Turusta, Brahen patsaalta kello 16. Lietsalantien Wanhan Nestorin pihalle voi jättää myös autoja ja tiivistää kimppakyyteihin.

13.9.2018 torstai - Puutarhakierros Ruissalon kasvitieteellisessä puutarhassa

 • Miten poikkeuksellinen hellekesä vaikutti kasveihin?
 • Kokoontuminen puutarhan kahviossa kello 16:30

22.9.2018 lauantai - Kokopäiväretki Lohjalle

 • Tutustumme Lohjan Pyhän Laurin viehättävään kirkkomaahan, jossa on käytetty paljon eksoottisia puita.
 • Lounas Lohjan keskustassa, Intialainen ravintola Amar, Laurinkatu 31. Syömme tasokkaassa intialais-suomalaisessa ruokaravintolassa buffeen kello 12. Buffetin hinta on 18,50€ ja siihen kuuluu 6 eri intialaista ruokaa, riisiä, naanleipää, salaattipöytä sekä jälkiruoka. Halutessasi voit tilata myös a´ la carte listalta.
 • Lohjansaaressa kuljemme 1km mittaisen Paavolan luontopolun, jonka varrella on vaikuttava Paavolan tammi. Sen tyven ympärysmitta on noin 668cm ja korkeus 12m. Osoite: Pietiläntie 23, Lohja.
 • Karjalohjan kauniissa maisemissa tutustumme 1900-luvun alussa perustettuun Tammiston arboretumiin, jossa on tällä hetkellä yli 250 puulajia. Alueen koko on vajaa neljä hehtaaria, jossa kiertelee kapeita metsäpolkuja. Maasto on hieman vaikeakulkuista runsaan kasvillisuuden takia. Arboretumissa on suuria puita, mm. amerikanjalopähkinä.

  Osoite: Tallaantie, josta vasemmalle Tammistontietä 1,5km

 • Yltöisten alueelle on istutettu 1930-luvulta lähtien koti- ja ulkomaisia puita pieninä metsiköinä tai ryhminä. Tällä hetkellä alueella on yli 200 lajia tai lajiketta. Alkukesän suurin nähtävyys on 1970-luvulla perustettu alppiruusukokoelma.

 • Ilmoittautuminen kokopäiväretkelle tapahtuu maksamalla 25€ tilille 

  FI09 4055 8120 0273 38 (Carita Tiusanen) 10.9.2018 mennessä.

 • Tiedustelut:

  Auli-Maarit Meriläinen (044-287 3150) tai Olavi Suominen (045-120 2807)

Yhteistyössä Dendrologian seuran paikallisosaston Quercuksen kanssa järjestetyistä retkistä on saatu hyvää palautetta ja osallistuminen on ollut hyvä.

Tapahtumat

Taimimyyntipäivä 22.9.2018 kello 14:00 - 16:00

 • Rhododendron-kerholla on kokous puutarhalla ja jäsenet tuovat taimia myyntiin - Kannattaa tulla tekemään löytöjä
 • Kokous alkaa jo kello 12:00, mutta taimimyynti tapahtuu vasta kokouksen päätyttyä - tarkkaa kellonaikaa on vaikea antaa.
 • Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha, Ruissalon puistotie 215, 20100 Turku
 • Järjestäjänä Dendrologian seuran Rhododendron kerho

Jaostot

Puutarhaa voi tukea osallistumalla jaostojen toimintaan. Jos haluat käyttää aikaasi puutarhan hyväksi, ota yhteyttä alla oleviin henkilöihin, jotka kertovat tarkemmin jaostojen toiminnasta.

Taimijaoston vetäjä: Verna Paloheimo

Ota yhteyttä Vernaan, jos olet kiinnostunut kasvukauden talkootöistä puutarhalla.
 
Sipulijaoston vetäjä: Henrik Salenius

Ota yhteyttä Simoon, jos olet kiinnostunut sipuleiden istutuksesta.

Jäsentiedotteet

>> Lue Puutarhan Ystävien tuorein jäsentiedote (pdf-tiedosto)

Asiasana:
Tagit: