Aurinkoterassin kukat heräävät eloon varhain keväällä

Kasvihuoneiden eteläseinusta soveltuu lämpöä vaativalle ja ilmastollisesti aralle lajistolle. Eksoottisina tulokkaina alueella kasvavat muun muassa valeakaasia (Robinia pseudoacacia) ja neidonhiuspuu (Ginkgo biloba).

Aurinkoterassi herää eloon jo varhain keväällä sahramien (Crocus.) ja virvaliljojen (Bulbocodium vernum) avatessa kukkansa vielä kohmeisille hyönteisille. Seuraavana ovat vuorossa kevättähdet (Chionodoxa), lumikellot (Galanthus), laukat (Allium), narsissit (Narcissus) ja tulppaaanit (Tulipa). Sipulikukkien lakastuttua avoimille paikoille istutetaan kesäkuun alussa yksivuotisia kesäkukkia, joista osa jatkaa kukintaansa pitkälle syksyyn.

Kiviterassin puu- ja pensasharvinaisuuksia ovat kellopensas (Enkianthus campanulatus), trumpettipuu (Catalpa bignonioides) ja tulppaanipuu (Liliodendron tulipifera). Osa kasveista siirretään talveksi sisätiloihin kuten sinisarjat (Agapanthus) ja ambrapuut (Liquidambar).

Ulkona ovat selvinneet sopivasti suojattuna soihtuliljat (Kniphofia), piha-opuntia (Opuntia polyacantha), anatolianpaloyrtti (Phlomis russeliana) ja hapsijukka (Yucca filamentosa).

Asiasana:
Tagit: