Perennanauha koristaa vanhaa puolta

​Perennanauha on 118 metriä pitkä alue, jossa valaistus ja kosteus vaihtelevat eri osissa. Perennavalikoima koostuu luonnonlajeista ja puutarhalle hankituista lajikkeista.

Keväällä puskevat esiin aikaiset perennat, kuten kurjenmiekkaristeymälajikkeet (Iris Pumila- ja Barbata-Elatior-hybr.), pehmoimikkä (Pulmonaria mollis) ja kevätesikot (Primula veris), mutta myös sipulikasvit, kuten pikkusinililja (Scilla bifolia), pikkukäenrieska (Gagea minima) ja narsissilajikkeita (Narcissus-hybr.). Perennanauhan viimeiset kukkijat, syysleimu (Phlox paniculata) ja syysmyrkkyliljat (Colchicum) kukkivat vielä lokakuulla säiden suosiessa.

Korkeammista perennoista esillä on hirvenjuuri (Inula) ja pohjoisamerikkalainen siida (Sida hermaphrodita), jota sopii hyvin käyttää perennapenkin taustalla tai kesäisenä näköesteenä.

Kasvivalikoima molempien perennanauhojen välillä vaihtuu ja kumpaankin saadaan uusia kukkijoita. Perennavalikoima sisältää useita erilaisia liljoja, kurjenmiekkalajikkeita ja asteriheimon kasveja, kuten nauhuksia (Ligularia).
Asiasana:
Tagit: