in English
 
 
Opiskelu kielikeskuksessa

​Tiedot eri tiedekuntien kielitaitovaatimuksista löytyvät tiedekuntien opinto-oppaista.

Jos olet Turun yliopistossa kirjoilla oleva opiskelija, niin löydät kieli- ja viestintäopintoihin liittyviä tietoja ja ohjeita kielikeskuksen intranet-sivuilta, jonne pääsee omalla UTU-tunnuksella ja -salasanalla.

Englannin kielen kurssit on luokiteltu tasoihin I, II ja III. Taso I on ns. valmistava taso, ja se on tarkoitettu niille, jotka tarvitsevat kertausta kielen perustiedoissa. Taso II -kurssit ovat tiedekuntien tutkintovaatimusten mukaisia kursseja. Taso III on ns. syventävä taso, jolla kielen tietyn osa-alueen taitoja harjoitellaan lisää. Maisteriohjelmien pakolliset englannin kurssit ovat tasolla III.

Kielikeskuksen opinto-oppaassa kielten opintojaksot on kuvattu myös eurooppalaisen viitekehyksen 6-portaisen taitotasoasteikon mukaisesti. Lisätietoa eurooppalaisesta viitekehyksestä on saatavissa Council of Europen nettisivuilta.

Tutkintoihin kuuluvien pakollisten kieli- ja viestintäopintojen lisäksi opiskelijan on mahdollista sisällyttää kielikeskuksen kursseja myös vapaasti valittaviin opintoihin. Näiden opintojen osuus tutkinnoissa vaihtelee tiedekunnittain ja koulutusohjelmittain. Tarkista siis omasta tiedekunnastasi, kuinka paljon ja minkälaisia kieliopintoja se hyväksyy vapaasti valittaviin opintoihin. 

Asiasana:
Tagit: