in English
 
 
Opiskelu kieli- ja viestintäopintojen keskuksessa

​Tiedot eri tiedekuntien kielitaitovaatimuksista löytyvät tiedekuntien opinto-oppaista.

Jos olet Turun yliopistossa kirjoilla oleva opiskelija, niin löydät kieli- ja viestintäopintoihin liittyviä tietoja ja ohjeita kieli- ja viestintäopintojen keskuksen intranet-sivuilta, jonne pääsee omalla UTU-tunnuksella ja -salasanalla.

Englannin kielen kurssit on luokiteltu tasoihin I, II ja III. Taso I on ns. valmistava taso, ja se on tarkoitettu niille, jotka tarvitsevat kertausta kielen perustiedoissa. Taso II -kurssit ovat tiedekuntien tutkintovaatimusten mukaisia kursseja. Taso III on ns. syventävä taso, jolla kielen tietyn osa-alueen taitoja harjoitellaan lisää. Maisteriohjelmien pakolliset englannin kurssit ovat tasolla III.

Kieli- ja viestintäopintojen keskuksen opinto-oppaassa kielten opintojaksot on kuvattu myös eurooppalaisen viitekehyksen 6-portaisen taitotasoasteikon mukaisesti. Lisätietoa eurooppalaisesta viitekehyksestä on saatavissa Council of Europen nettisivuilta.

Tutkintoihin kuuluvien pakollisten kieli- ja viestintäopintojen lisäksi opiskelijan on mahdollista sisällyttää kieli- ja viestintäopintojen keskuksen kursseja myös vapaasti valittaviin opintoihin. Näiden opintojen osuus tutkinnoissa vaihtelee tiedekunnittain ja koulutusohjelmittain. Tarkista siis omasta tiedekunnastasi, kuinka paljon ja minkälaisia kieliopintoja se hyväksyy vapaasti valittaviin opintoihin. 

Asiasana:
Tagit: