in English

Kirjasto kannustaa siirtymistä sähköisiin kurssikirjoihin

Keväällä 2012 tehdyssä kartoituksessamme oli vaatimuksissa olleista kurssikirjoista noin 25 % saatavana elektronisina jossakin e-kirjapalvelussa. Tämä luku tulee varmasti nopeasti kasvamaan.

Opettajilla on nyt entistä suuremmat mahdollisuudet valita tutkintovaatimuksiin myös sähköisiä kirjoja. Kirjasto on hankkinut käyttöoikeuksia uusiin e-kirjapalveluihin, joissa on yhteensä satoja tuhansia kirjoja usealta sadalta kustantajalta. Näistä palveluista voimme ostaa yksittäisiä kirjoja opettajien toiveiden mukaan. Kurssien suunnitteluvaiheessa voitte tarkistaa etukäteen, löytyykö kurssille sopivaa kurssikirjamateriaalia e-muodossa ja ehdottaa niiden hankkimista kirjastolle.

Seuraavissa kolmessa palvelussa voitte etukäteen selata kirjatarjontaa:

DawsonEra

Electronic Book Library EBL

Ellibs

• erityisesti  kotimaisia kustantajia

Yllämainituista DawsonErassa ja EBL:ssä voi kaikkia kiinnostavia kirjoja selata 5 minuutin ajan ilmaiseksi. Näin voitte varmistua sisällön sopivuudesta käyttöönne.

Ohjeita palvelujen käytöstä saa kirjaston verkkosivuilta.

Tarjolla on myös kaksi muuta e-kirjapalvelua: Ebrary ja Ebsco eBook Collection, joista kirjasto voi tarkistaa haluttujen kirjojen mahdollisen saatavuuden sähköisenä.

Kaikista näistä palveluista kirjat on mahdollista hankkia pysyväiskäyttöön, joten ne sopivat hyvin myös kurssikirjoiksi.  Useimpia kirjoja voi usea käyttäjä lukea yhtä aikaa ja ne on mahdollista ladata omalle koneelle tai mobiililaitteille.

Näihin palveluihin hankitut e-kirjat tulevat näkyviin Volteriin, joten ne löytyvät helposti.

Ehdotukset hankittaviksi kurssikirjoiksi lähetetään kirjastoon kurssikirjahankintaehdotuslomakkeella.

E-kirjoja voi ehdottaa myös tutkimuskirjallisuudeksi! Ehdotukset tutkimuskirjallisuuden hankkimiseksi lähetetään kirjastoon hankintaehdotuslomakkeella.

Lisätietoja:

Heli Kokkinen                                            Teppo Kahtola
Palvelupäällikkö                                        Kirjastonhoitaja
Turun yliopiston kirjasto                          Turun yliopiston kirjasto
heli.kokkinen@utu.fi                                 teppo.kahtola@utu.fi
(02) 333 6175                                            (02) 333 6187