in English

Lisää Mendeley-työskentelypisteitä yliopistolla

​Mendeley on maksuton viitteidenhallinnan ohjelma, jonka avulla voit hallinnoida tutkimusviitteistäsi ja kirjoitusvaiheessa luoda lähteistäsi automaattisesti lähdeluettelon. Mendeleyssä voit myös esimerkiksi lukea ja tehdä merkintöjä pdf-tiedostoihin.

Mendeleyn Web -versio mahdollistaa myös akateemisen verkostoitumisen ja yhteistyön Mendeley-ryhmien avulla. Mendeleyn Web- ja Desktop-versiot ovat synkronoitavissa napin painalluksella ja mahdollistavat käytön eri alustoilla ja laitteilla (esim. Windows, Mac, Linux, iPhone, mobiililaitteet).

Mendeley Desktop yliopiston koneilla

Opiskelijat ovat toivoneet mahdollisuutta käyttää Mendeley Desktop –käyttöliittymää yliopiston IT-luokissa ja kirjastoissa eri puolilla kampusta. Kirjaston ja IT-palveluiden yhteistyön ansiosta Mendeley Desktop löytyy nyt kirjastojen asiakaskoneiden työpöydältä heti kirjautumisen jälkeen.

Lisäksi Desktop-ohjelma on asennettu osaan yliopiston yleisessä käytössä olevista IT-luokista. Mendeley Desktopin uusin versio päivitetään myös yliopiston ohjelmistojakeluun (Software Center), josta esimerkiksi henkilökunta voi käydä asentamassa sen omalle työkoneelleen.

Tukea lähdeviittausten laatimiseen

Mendeley Desktopin Tools-valikosta voit asentaa helposti MS Word Plugin –apuohjelman. Ohjelman avulla saat muotoiltua hetkessä tekstin sisäiset viittaukset ja lähdeluettelon valitsemasi viittaustyylin mukaisesti. Toistaiseksi kirjoitusohjelma ei ole kuitenkaan käytettävissä mobiililaitteilla.

Kirjasto järjestää Mendeleyn käytöstä koulutuksia. Lisäksi ResearchGuideissa on opas Mendeleyn itseopiskeluun. Oppaan etusivulla olevan  vertailutaulukon avulla voit vertailla kirjaston tukemien Mendeley-, RefWorks- ja EndNote Basic-ohjelmien keskeisiä eroja.

Lisätietoja Mendeleyn käytöstä:

Teksti: Kristiina Hintikka, Leeni Lehtiö ja Susanna Syrjäsuo