in English

Kirjasto uudistaa palvelujaan - Nelli-palvelun tilalle tulee Finna
​Uusi käyttöliittymä Turun yliopiston kirjaston sähköisiin ja painettuihin aineistoihin on Finna. Nelli-portaalin käyttö loppuu 31.12.2016 ja Turun yliopiston kirjaston Finna julkaistaan vuodenvaihteessa 2016-2017.

Finnan kautta voi hakea kansainvälisistä elektronisista aineistoista googlemaisesti. Tuloksista on linkkaus kokoteksteihin ja Finnassa on mukana tuttu sfx-palvelu. Lisäksi Finnasta löytyy luettelo käytössä olevista elektronisista lehdistä ja tietokannoista. Aineistojen etäkäyttö onnistuu samalla tapaa Finnassa kuin Nellissä.

Finnan kautta ovat haettavissa myös Turun yliopiston kirjaston kokoelmiin sisältyvät kirjat ja e-kirjat, jotka nykyisin löytyvät Volter-tietokannasta. Finnassa on myös Volterista tuttu kirjoihin liittyvä toiminnallisuus: varaaminen, varastotilausten teko ja lainojen uusinta. Kirjaston tarkoituksena on kuitenkin säilyttää Volter kirja-aineiston rinnakkaisena käyttöliittymänä siirtymäkauden ajan.

Kirjasto tulee tiedottamaan Finnaan siirtymisestä säännöllisesti loppuvuoden aikana. Lisätietoja voi myös kysyä kirjastosta Heli Kokkiselta (heli.kokkinen@utu.fi) ja Jouni Aaltoselta (jouni.aaltonen@utu.fi).
Asiasana: kirjastoaineistot;
Julkaistu 28.9.2016 9:00 ,  Päivitetty 28.9.2016 9:00