in English
 
 
Valoa ja avaruutta – Kokemuksia Feeniks-kirjastosta

​Uudet tilat ovat saaneet pääasiassa kiitosta. Kirjasto on asiakkaiden mielestä keveä, siisti ja avara. Erityisesti kehuja on saanut kirjaston valoisuus. Valaistus on asiakkaiden mukaan juuri oikeanlaista, eikä väsytä silmiä lukiessa. Myös kirjaston uudistettuja lukutiloja on kutsuttu kodikkaiksi. 

”Pidämme tästä ilmapiiristä kovasti”

Feeniks-kirjaston avaruus lienee innoittanut myös henkilökuntaa luomalla miellyttävän ilmapiirin asiakaskohtaamisiin. Kävijät ovat jopa erikseen ihmetelleet asiakaspalvelijoiden aktiivisuutta ja ystävällisyyttä. ”Ainahan me olemme tällaisia”, naurahtaa johtava informaatikko Leena Järveläinen ja jatkaa, ”toki olemme vähän innokkaitakin täällä uusituissa tiloissa”.

Uuteen totuttelemista

Uudet tilat ovat myös herättäneet kummastelua. Asiakkaita on hämmentänyt esimerkiksi yksinäisten lukusoppien vähyys. Lukusohvan on joutunut kenties jakamaan useamman ihmisen kera, jolloin lukemisesta tulee pakosta sosiaalinen tapahtuma. Myöskään varausten itsepalvelunouto ei ole ollut aivan kaikkien mieleen.

Huikeiden näköalojen yläkerta

Asiakkaat ovat ottaneet omakseen etenkin Feeniks-kirjaston kolmannen kerroksen uudet tilat. Askeleet vaimentavia lattioita on kehuttu ja uusille houkutteleville sohville on pelätty muodostuvan jonoja.
 
Eritoten ikkunoista avautuvat upeat maisemat ovat houkutelleet kävijöitä ylimpään kerrokseen. ”Kirjastokierroksella asiakkaat saattavat unohtua pitkäksi aikaa parvekkeelle katsomaan Turkua yläilmoista ja bongailemaan, missä se oma koti näkyy”, mainitsee suunnittelija Ilmari Jauhiainen.
 
 
 
 
 

 

Asiasana: kirjastot;palautteet;
Tagit:
Julkaistu 27.8.2015 7:00 ,  Päivitetty 1.9.2015 8:30