in English
 
 
Celian äänikirjat käyttöön – kysy kirjastosta!

​Turun yliopiston kirjasto on nyt Celian yhteistyökirjasto. Jos tarvitset Celian palveluja, autamme sinua liittymään Celian asiakkaaksi.

Kirjastossa rekisteröimme sinut Celianet-verkkopalvelun asiakkaaksi.  Rekisteröinnin jälkeen pääset lainaamaan Celian äänikirjoja. Voit kuunnella äänikirjoja tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella. Jos tarvitset apua, neuvomme myös kirjojen kuunteluun ja laitteiden käyttöön liittyvissä asioissa.

Jos Celian kokoelmista puuttuu tarvitsemasi kurssi- tai tenttikirja, voimme tehdä siitä tuotantotilauksen Celiasta. Uuden kirjan tuotantoaika on noin kolme kuukautta. 

Hyviä kokemuksia Celiasta

Onni Ratala on ollut Celian asiakkaana viime syksystä lähtien. Hänen mielestään lainaaminen Celiasta on todella helppoa. Varaus tehdään Celianetissä, ja kirjat siirtyvät parin minuutin viiveellä puhelimelle, tabletille tai mille tahansa koneelle, jolla kirjoja haluaa kuunnella

Onni toteaa, että äänikirjalla voi lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla: kännykästä kirja pyörimään vaikkapa tiskaamisen taustalle.
 

Onnin mielestä lukihäiriöisten kannattaa tutustua Celian palveluun, vaikka äänikirjat eivät kiinnostaisikaan. Osa kirjoista löytyy tekstillisinä versioina, joista voi kääntää äänen pois.

Tekstillisissä versioissa käyttäjällä on mahdollisuus säätää fonttia, riviväliä, korostuksia ja värejä, mikä varmasti voi olla monelle lukemista helpottava tekijä. Kannattaa ainakin kokeilla, kun palvelu kuitenkin on ilmainen. 
 
 

Teksti: Ann-Louise Paasio

 

 

Asiasana: kirjastot;esteettömyys;
Tagit:
Julkaistu 17.3.2016 10:10 ,  Päivitetty 17.3.2016 10:19