in English

Esteettömät kirjastopalvelut - tutustu kirjaston uusiin esteettömyys-sivuihin!

​Esteetön liikkuminen kirjastossa

Löytyykö invapysäköintiä Educariumin läheltä? Miten liikkuminen pyörätuolilla onnistuu pääkirjastossa?

Tarkemmat tiedot eri palvelupisteiden esteettömyydestä löydät kirjaston esteettömyys-sivustolta.

Verkkopalvelut

Voiko varata kirjoja kotikoneella vai täytyykö tulla kirjastoon? Miten pääsen lukemaan elektronisia kirjoja yliopiston verkon ulkopuolelta? Tietoa verkkopalveluistamme löydät kirjaston sivuilta.

Kurssikirjapalvelut lukemisesteisille opiskelijoille

Onko sinulla todettu lukihäiriö ja tarvitset enemmän aikaa kurssikirjan lukemiseen?

Yliopiston kirjasto tarjoaa pidemmän laina-ajan kurssikirjoille kun toimitat todistuksen lukihäiriöstä kirjastoon.  Saat yhden viikon pidennyksen ensimmäiseen lainakertaan kurssikirjoille, joilla on 1 tai 2 viikon laina-aika, eli laina-ajaksi tulee 2 tai 3 viikkoa.  Sen jälkeen on mahdollista uusia lainat, jollei niihin ole varauksia. Laina-ajan pidennys ei koske uusintoja.

Celia-kirjaston palvelut

Onko painetun tekstin lukeminen hankalaa? Tiesitkö että voit maksutta lainata kurssikirjoja Celia-kirjastosta, eli valtion erikoiskirjastosta, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa?

Suurin osa Celian korkeakoulukirjoista on koneäänellä tuotettuja DaisyTrio-kirjoja, joissa on mukana äänen lisäksi kirjan teksti ja kuvia.  Kirjaa voi siis kuunnella ja samaan aikaan seurata tekstiä tietokoneen näytöltä.

Lainaaminen edellyttää että ilmoittaudut Celian asiakkaaksi ja toimitat asiantuntijalausunnon lukemisesteestä Celiaan.

Asiakkaana saat käyttöoikeuden Celianet-verkkopalveluun, jossa on 40 000 äänikirjan kokoelma. Celian Vera palvelun kautta saat äänikirjat maksutta suoraan verkosta. Voit kuunnella kirjoja suoratoistona selaimella tai ladata kirjat koneelle. Ladatut kirjat voi myös siirtää esimerkiksi muistitikulle.

Jos tarvitsemaasi pakollista kurssikirjaa ei löydy Celianetista eikä muualtakaan saavutettavassa muodossa, valmistetaan kirja saavutettavaan muotoon Celiassa.
Uuden kurssi- tai tenttikirjan valmistumiseen menee noin 3 kuukautta.

Neuvomme mielellämme lisää jos tarvitset apua Celia palveluiden käyttämisessä!

Asiasana: esteettömyys;kirjastot;tilat;
Julkaistu 11.11.2013 11:00 ,  Päivitetty 14.11.2013 14:57