in English

Esteettömät kirjastopalvelut – lisätietoa palveluista kirjaston esteettömyys-sivuilla

​Esteetön liikkuminen kirjastossa

Löytyykö invapysäköintiä Teutorin läheltä? Miten liikkuminen pyörätuolilla onnistuu Feeniks-kirjastossa?  Tarkemmat tiedot eri palvelupisteiden esteettömyydestä löydät kirjaston esteettömyys-sivuilta.

Verkkopalvelut

Voiko varata kirjoja kotikoneella vai täytyykö tulla kirjastoon? Miten pääsen lukemaan elektronisia kirjoja yliopiston verkon ulkopuolelta? Tietoa verkkopalveluistamme löydät myös kirjaston sivuilta.

Induktiosilmukka

Feeniks-kirjaston, Teutorin kirjaston, Educariumin kirjaston ja Kauppakorkeakoulun kirjaston asiakaspalvelussa on saatavilla siirrettävä induktiosilmukka.

Induktiosilmukka on kuulovammaisen apuväline joka siirtää magneettikentän välityksellä äänen suoraan kuulolaitteen vastaanottokelaan.

Kurssikirjapalvelut lukemisesteisille opiskelijoille

Onko sinulla todettu lukemiseste ja tarvitset enemmän aikaa kurssikirjan lukemiseen? Yliopiston kirjasto tarjoaa pidemmän laina-ajan kurssikirjoille kun toimitat todistuksen lukemisesteestä tai yliopiston esteettömyyssuunnittelijan suosituksen pidennetystä laina-ajasta kirjastoon.

Saat yhden viikon pidennyksen ensimmäiseen laina-kertaan kurssikirjoilla, joilla on 2 viikon laina-aika, eli laina-ajaksi tulee 3 viikkoa.  Sen jälkeen on mahdollista uusia lainasi, jollei ole varauksia. Uusintoja laina-ajan pidennys ei koske.

Katso tarkemmat ohjeet kirjaston sivuilta.

Kirjojen hakupalvelu

Onko sinulla liikuntaeste, joka hankaloittaa asioimista kirjaston monissa yksiköissä? Voit tilata haluamasi kirjat siihen toimipisteeseen jossa mieluiten asioit. Lisätietoa kirjojen hakupalvelusta löydät kirjaston sivuilta.

Celia-kirjaston palvelut

Onko painetun tekstin lukeminen hankalaa? Tiesitkö että voit maksutta lainata kurssikirjoja Celia-kirjastosta, eli valtion erikoiskirjastosta, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa?

Suurin osa Celian korkeakoulukirjoista on koneäänellä tuotettuja DaisyTrio-kirjoja, joissa on mukana äänen lisäksi kirjan teksti ja kuvia.  Kirjaa voi siis kuunnella ja samaan aikaan seurata tekstiä tietokoneen näytöltä.

Lainaaminen edellyttää että ilmoittaudut Celian asiakkaaksi ja toimitat asiantuntijalausunnon lukemisesteestä Celiaan.

Asiakkaana saat käyttöoikeuden Celianet-verkkopalveluun, jossa on 40 000 äänikirjan kokoelma. Celian Vera palvelun kautta saat äänikirjat maksutta suoraan verkosta. Voit kuunnella kirjoja suoratoistona selaimella tai ladata kirjat koneelle. Ladatut kirjat voi myös siirtää esimerkiksi muistitikulle.

Jos tarvitsemaasi pakollista kurssikirjaa ei löydy Celianetista eikä muualtakaan saavutettavassa muodossa, valmistetaan kirja saavutettavaan muotoon Celiassa.
Uuden kurssi- tai tenttikirjan valmistumiseen menee noin 3 kuukautta.

Neuvomme mielellämme lisää jos tarvitset apua Celia palveluiden käyttämisessä!

Asiasana: esteettömyys;kirjastot;palvelut;
Julkaistu 12.9.2017 9:00 ,  Päivitetty 12.9.2017 9:00