in English

”Kauhe hiano” – Quantumin kirjasto

​”Opiskelutilat ovat erinomaisia, 24/7 lukutila todella mahtava, ryhmätyötiloista iso plussa!”

Opiskelijoille toukokuussa suunnatun kyselyn perusteella Quantumin kirjasto on otettu erinomaisesti vastaan. Opiskelutilat saavat todella paljon kehuja, niin lukuloosit kuin 24/7 tilakin. Kirjaston tilat koetaan viihtyisiksi, tyylikkäiksi ja valoisiksi.

Modernit monipuoliset tilaratkaisut tukevat hyvin erilaisia opiskelu- ja ryhmätyömuotoja, joskin lasiseinäiset opiskelutilat voivat tuntua pieniltä, kertoo kirjastonhoitaja Jaana Taylerson.  Etenkin sopivan kokoisia työpöytiä ja pistorasioita kaivattiin. Myös säkkituoleja toivottiin lisää.

Kahviautomaattia vaille valmis

Fysiikan ja tähtitieteen laitoksen varajohtajan, yliopistotutkija Tom Kuuselan mielestä uusittu Quantumin kirjasto on erittäin onnistunut konsepti, ja opiskelijat ovatkin selkeästi ottaneet kirjaston omakseen. Kahviautomaattia Tom Kuusela kuitenkin kaipaa, koska aulassa olevalla auditoriolla on korkea käyttöaste läpi lukuvuoden.

Kahviautomaattia toivoo myös yliopistonlehtori Iiro Vilja Teoreettisen fysiikan laboratoriosta, muuten kaikki toimii hänenkin mielestään hyvin.

”Kirjasto (Quantum) on yksi parhaista kirjastoista!”

Kirjaston automaatit on otettu hyvin vastaan.  Automaatio on vapauttanut henkilökuntaa lähemmäksi asiakasta, minkä myös opiskelijat ovat huomanneet.

”Quantumin kirjaston hyllyluokat ja aineiston sijainnit tuottavat edelleen paljon päänvaivaa asiakkaillemme, mutta onneksi löydämme helposti toisemme ja asiakkaamme saavat opastusta nopeasti”, kuvailee tilannetta Jaana Taylerson. Palautteissa todettiinkin, että kirjaston ystävällinen henkilökunta on helposti lähestyttävissä ja palvelu on näkyvää, auttavaista ja hyvää.

”Paras työhuoneen korvike koko yliopistolla”

Parhaallakin paikalla on puutteensa.  Quantumin kirjaston 24/7 sivuoven käytöstä on tullut palautetta, samoin kuin tilan kylmyydestä ja kuumuudesta. Näihin ongelmiin on puututtu saman tien, mutta wc-tilojen puute 24/7 tilassa ei ole niin helposti korjattavissa.

Kaiken kaikkiaan quantumilaiset ovat todella tyytyväisiä kirjastoonsa, kuten alla olevista palautekommenteistakin käy ilmi:

”Kiitoksia mukavasta kirjastosta ja työskentelytiloista!”
”Paikan päälle on mukava tulla työskentelemään ryhmänä.”
”It is beautiful”
”People working in the library seem friendly and keen to help. I appreciate that.”
“Positiivinen kokemus kerta kaikkiaan”

Asiasana: kirjastot;tilat;palautteet;
Julkaistu 19.5.2015 11:40 ,  Päivitetty 17.6.2015 7:22