in English
 
 
Kielten kirjastoon pidemmät laina-ajat

​Tieteenalakirjasto Logoksen päällikkö Riitta Marttinen on tyytyväinen kielten aineiston laajentuvasta kotilainamahdollisuudesta: ”Muutimme vuonna 2010 lukusalimateriaalimme kahden viikon lainoiksi ja olemme saaneet asiakkailta hyvää palautetta. Nyt tilanne vain paranee, kun ensin kielten ja myöhemmin myös HKT-aineistot muuttuvat samalla tavalla lainattavaksi kuin muidenkin tieteenalakirjastojen materiaalit.”

Kielten kirjastojen (Juslenia ja Signum) laina-ajat muuttuvat 5.5.2014 alkaen.

Uudet laina-ajat ovat:

  • Kirjat: 28 vrk
  • Lehdet: 14 vrk
  • Sanakirjat : 2 vrk:n pikalaina
Kirjoissa ja lehdissä on automaattinen uusinta vuoden ajan. Tämän jälkeen asiakas voi vielä itse uusia lainojaan Volter-tietokannassa.
 

Laina-ajat muuttuvat myös lainassa olevilla kirjoilla ja automaattinen uusinta alkaa alusta

Laina-ajat muuttuvat uusiksi myös niillä kirjoilla, jotka ovat muutoksen aikana lainassa. Marttinen iloitseekin siitä ettei asiakkaalle koidu muutoksesta mitään ylimääräistä vaivaa vaan hän saa automaattisesti lainoihinsa pidemmät laina-ajat.
”Kannattaa kuitenkin huomata, että lainauspäivät muuttuvat niillä kirjoilla, jotka ovat muutoksen aikaan lainassa. Uudeksi lainauspäiväksi tulee 5.5., jolloin pitkät laina-ajat otetaan käyttöön”, muistuttaa Marttinen.

 
Myös automaattinen uusinta alkaa näiden lainojen kohdalla alusta eli se jatkuu vuoden ajan, jos kirjaan ei tule varauksia tai asiakas ei joudu lainakieltoon.
 

Uudet laina-ajat myös HKT-aineistoon Teutorin kirjaston avauduttua

Uudistus koskee nyt aluksi kielten kirjaston aineistoa, mutta laajenee syksyllä myös historia-, kulttuuri- ja taiteiden tutkimuksen kirjaston aineistoon. ”Uuden Teutorin kirjaston avauduttua otamme samat laina-ajat käyttöön myös siellä”, kertoo Riitta Marttinen.
 
Marttinen myös muistuttaa, että kesällä 1.6.-15.9.2014 HKT-aineisto on poissa käytöstä.
 
”Kannattaa hakea kesälainat jo hyvissä ajoin, sillä HKT-aineistosta annetaan pidempiä kesälainoja eikä niihin tule eräpäiviä lainkaan 19.5.-15.9.2014 väliselle ajalle, vinkkaa Riitta Marttinen.

 

 
Lisätietoja:
Tieteenalakirjasto Logoksen päällikkö Riitta Marttinen
puh. (02) 333 5451, 040 750 2479
 
 
 
Asiasana: laina-ajat;tieteenalakirjastot;
Tagit:
Julkaistu 5.5.2014 12:00 ,  Päivitetty 5.5.2014 13:05