in English

Kirjasto aloittaa kirjojen kuljetuspalvelun - normaalit lainat ja kaukolainat voi jatkossa palauttaa myös muihin Turun yliopiston kirjastoyksiköihin

​Kirjaston saamassa asiakaspalautteessa on usein toivottu joustavuutta kirjojen palauttamiseen, kertoo palvelupäällikkö Heli Kokkinen. Asiakkaiden toive on ollut, että kirjoja voisi palauttaa myös muihin Turun yliopiston kirjaston yksiköihin kuin vain siihen, josta on kirjan lainannut. Kokkinen kertoo, että kirjojen kuljetuspalvelulla kirjasto vastaa asiakkailtaan saamaan palautteeseen ja parantaa palveluaan.

Minne voi palauttaa?

Turun yliopiston kirjoja ja kaukolainoja voi palauttaa Turussa sijaitseviin yliopiston kirjaston yksiköihin.
Kirjojen kuljetuspalvelu ei koske seuraavia lainoja tai yksiköitä:
  • ei koske yö-, viikonloppu- ja pikalainoja
  • ei koske ICT-kirjastoa
  • ei koske Rauman opettajankoulutuslaitoksen kirjastoa
  • ei koske Porin tiedekirjastoa
  • ei koske TYY:n kirjastoa

Huomaathan, että Åbo Akademin kirjaston, Turun kaupunginkirjaston ja Turun Ammattikorkeakoulun kirjaston kirjat pitää edelleen palauttaa ko. kirjastoon.

Miten kauan kuljetus kestää?

Lainasi palautetaan Volter-tietokannassa siinä kirjastossa, johon sen palautat.

• Laina poistuu tällöin asiakastiedoistasi

Palautettu aineisto lähetetään omistajakirjastoon.

• Kirjojen kuljetus kirjastosta toiseen kestää 1-2 arkipäivää
  • Viikonloppuna ei ole kirjojen kuljetusta

Omistajakirjastossa kirja palautetaan uudelleen

• Kirjaan tehdyt mahdolliset varaukset aktivoituvat
  • Varaaja saa tiedon varauksen saapumisesta heti Volterin asiakastietoihin
  • Varaajalle lähetetään saapumisilmoitus sähköpostilla (sähköposti lähtee vasta illalla)

Kirjojen kuljetus ei vaikuta myöhästymismaksuihin

Kirjojen myöhästymismaksut kertyvät nykykäytännön mukaan, joten muista palauttaa laina aina eräpäivään mennessä.

Myöhästymismaksuja kertyy aina sen jälkeen kun lainan omistajakirjasto on mennyt eräpäivänä kiinni. Jos kirja palautetaan eräpäivänä pääkirjastoon klo 19, mutta kirjan omistajakirjaston on jo sulkeutunut klo 18, on myöhästymismaksu jo kertynyt.

Lisätietoja:

Palvelupäällikkö Heli Kokkinen