in English

Lupa katsoa – vinkkejä tiedonhakuun videoista

​Turun yliopiston kirjasto on julkaissut joukon videoita, jotka ovat kaikkien katsottavissa kirjaston www-sivuilla osoitteessa http://libguides.utu.fi/videot.

Videot ovat vapaasti käytettävissä vuoden jokaisena päivänä ympäri vuorokauden ja niiden tarkoitus on helpottaa kirjaston käyttöä sekä vastata yleisimmin esitettyihin kysymyksiin.

Helppoa ja hauskaa

”Katsoin muutaman videon ja kyllä niistä asia selveni. Mukavaa oli, että katselin niitä myöhään yöllä kotona ja sain samantien vastauksen kysymyksiini”, kertoo opiskelija Olli Siilos, jolle Melinda-tietokannan ohjeet kertoivat juuri tarpeellisen tiedon juuri oikeaan aikaan.

”Oli tosi helppoa tehdä ohjeen mukaan”, jatkaa ahkera kirjaston käyttäjä Vesa Saarikko omana palautteenaan. ”Ohjeet olivat selkeät ja parasta on, että näytöltä voi seurata tismalleen, mitä pitää tehdä. Näin lyhyitä videoita jaksaa katsellakin”, hän huomauttaa.

Palautetta ja toiveita kirjastolle

”Kirjasto on kautta aikain tuottanut paljon kirjallisia ohjeita ja oppaita, mutta kukaan ei oikein ole tuntunut lukeneen niitä”, huokaa johtava informaatikko Leena Järveläinen. ”Nyt laitamme toivomme näihin videoihin. Jospa niitä jaksettaisiin katsella paremmin kuin tarkkoja kirjallisia ohjeitamme”, hymyilee Järveläinen.

”Olisi todella mukavaa saada videoista myös palautetta, jotta voisimme kehittää niitä asiakkaiden haluamaan suuntaan. Uusia aiheita ja ideoita kaivataan myös”, toteaa Järveläinen.  ”Laittakaa palautetta ja toiveita tulemaan!”, hän kehottaa. Palautteen voi lähettää osoitteeseen  kirjasto-palaute@utu.fi.

Asiasana: oppaat;kirjastot;tietokannat;
Julkaistu 6.10.2014 8:20 ,  Päivitetty 6.10.2014 8:20