in English

"Pitäisi olla pakollista kaikille"- kirjaston koulutukset tukevat opiskelua ja tutkimusta
​Kirjaston informaatikot kiittävät palautteesta!

​Näin kerroitte: Valtaosa vastaajista piti kirjaston järjestämää koulutusta hyödyllisenä. Eipä ihme, että moni toivoikin lisää opetusta esimerkiksi tiedonhausta. Osa vastaajista tosin koki, että kirjaston opetus oli kohdennettu huonoon ajankohtaan opiskelujen kannalta. Jotkut halusivat uudistaa opetusten sisältöä.

Asiakkaiden kommentteja:
”Kirjaston järjestämä tiedonhaku- ja referenssien hallinta kurssi oli tosi hyvä!”
”Tiedonhakukoulutusta saisi järjestää useammin niin, että opiskelija voi tarvittaessa osallistua (ei vain esim. kandiseminaarin yhteydessä).”
”Tiedonhakua pitäisi opettaa useammin ja intensiivisemmin, järjestäkää peruskursseja asiasta vaikka kuukausittain.”
”Enemmän "pikakoulutuksia", maks. 30 min, jossa käytäisiin läpi esim. aineiston hakua ResearchGuidella.”
”Henkilökunnallekin voisi tarjota koulutusta tai ainakin markkinoida niitä paremmin, kun niitä järjestetään.”

Kirjasto vastaa:  "Kiitos hyvästä palautteesta! Mukava kuulla, että opetuksemme tosiaan on hyödyksi opiskelussa. Myös opettajille ja tutkijoille pidetyt täsmäkoulutukset sekä jatko-opiskelijoille kohdennettu verkkokurssimme ovat saaneet hyvää palautetta, mistä olemme todella iloisia.

Toki parannettavaakin on. Kirjaston opetuksen sijoittaminen oikeaan aikaan opintoja on aina ollut suuri haaste. Tähän toivommekin läheisempää yhteistyötä oppiaineiden kanssa. Onhan perusopintoihin sisällytetty kirjaston opetus merkittävä osa tiimimme työtä.

Otamme edelleen mielellämme vastaan kehitysehdotuksia ja kokeilemme niihin eri toteutustapoja. Esimerkiksi keväällä 2016 aloitettuja graduklinikoita järjestetään myös ensi vuonna juuri sen vuoksi, että palautteen mukaan tarvetta on.

Viitteidenhallintaohjelmien (RefWorks ja Mendeley) koulutuksia jatketaan. Tiedot tilaisuuksista löytyvät kirjaston www-sivuilta! Suunnitteilla on myös erilaisten webinaarien pito täsmäaiheista yliopistolaisten toiveiden mukaan.

Koska suuri osa opetuksista sovitaan suoraan opettajien kanssa, muut yliopistolaiset eivät välttämättä tiedä opetuksemme ja koulutuksemme olevan maksutta kaikkien yliopistolaisten tilattavissa. Ei tarvita kuin sähköposti ja kerromme lisää eri mahdollisuuksista. Ottakaa rohkeasti yhteyttä!"

Koulutukset kirjaston www-sivuilla

Lisätietoja: tietopalvelu@utu.fi

Vastaajana Tietopalvelun ja opetuksen tiiminvetäjä Leena Järveläinen.

Teksti: Ilmari Jauhiainen
Kuvat: Teppo Kahtola

Asiasana: kirjastot;asiakaslähtöisyys;opetuksen kehittäminen, suunnittelu ja arviointi;informaatikot;tietopalvelu;
Julkaistu 24.11.2016 8:00 ,  Päivitetty 24.11.2016 8:21