in English

Maailma vuonna 1917 – näyttely Turun yliopiston kirjastossa

Aiheet vaihtelevat tieteenaloittain kirjastosta toiseen. Kauppakorkeakoulun kirjastossa näemme palasen suomalaista talouselämää vuosisadan alussa. Mukana on sellaisia nykyäänkin hyvin tunnettuja brändejä kuin Stockmann, Fazer ja Fiskars. Lisäksi mukana on pieni katsaus vuoden 1917 kansainväliseen talouselämään ja silloin toimineisiin merkittäviin yhtiöihin.

Feeniks-kirjaston kolmannessa kerroksessa tutustumme ajan käännöskirjallisuuteen. Toisen kerroksen vitriinissä on esillä Suomen vuoden 1918 sisällissodasta kertovia romaaneja eri vuosikymmeniltä.

Educariumin kirjastossa avautuu ikkuna vuoden 1917 suuriin poliittisiin mullistuksiin – ensimmäiseen maailmansotaan ja Venäjän vallankumouksiin. Puheenvuoron saa myös Bertrand Russell, ajan kuuluisin pasifisti.

Teutorin kirjastossa keskiössä on teatterimaailma 1910- ja 1920-lukujen taitteessa. Quantumin kirjastossa taas esiin tulevat vuoden 1917 tapahtumat luonnontieteissä, maantieteissä ja merenkulussa.

Teksti: Ilmari Jauhiainen
Kuvat: Inka  Mannermaa ja Ilmari Jauhiainen