in English
 
 
Mikrofilmiö - Pääkirjastossa avataan uusi mikrofilmihuone

​Mikrofilmatut sanomalehdet

Turun yliopiston kirjastosta löytyy paljon sanomalehtiä mikrofilmattuna. Mikrofilmattu materiaali kattaa niin vanhoja sanomalehtiä kuin uusia päivälehtiä Helsingin Sanomista Turun Sanomiin ja Kauppalehteen.

Löydät mikrofilmatut sanomalehdet jatkossa pääkirjaston lukusalin Mikrofilmiö-huoneesta, jossa ne ovat käytettävissäsi heti. Volter-tietokannasta voit etsiä mikrofilmattuja sanomalehtiä sijaintihaulla PÄÄ Fennica san.Mf. 
 
Kirjasto ottaa mielellään vastaan hankintaehdotuksia mikrofilmien lisähankinnoista. Hankintaehdotuksia voi tehdä sähköpostitse osoitteeseen liisa.hilander@utu.fi

Varaa mikrofilmien lukulaite etukäteen

Mikrofilmien lukemiseen tarvitaan erillinen lukulaite, jonka voit varata käyttöösi ennen kirjastolle tuloa. Lukulaitteiden varaukset tehdään kirjaston www-sivuilla olevassa varausjärjestelmässä, johon pääset kirjautumaan omilla utu-tunnuksillasi.

Jos sinulla ei ole käytössäsi utu-tunnuksia, voit varata ajan mikrofilmien lukulaitteelle ottamalla yhteyttä pääkirjaston asiakaspalveluun puh. 02 333 6176 tai kirjasto@utu.fi

Muista myös digitoidut sanomalehdet

Kansalliskirjasto on myös digitoinut sanomalehtiä. Digitoidut sanomalehdet ovat käytössäsi vain digitoidussa muodossa eikä niistä ole käytössä erillisiä mikrofilmejä.

Voit tutustua digitoituihin sanomalehtiin Historiallisessa sanomalehtikirjastossa, joka sisältää valtaosan suomalaisista sanomalehdistä vuosilta 1771–1910.

Osaa digitoiduista sanomalehdistä voi käyttää vain kulttuuriaineiston työasemilla pääkirjaston toisessa kerroksessa. Kulttuuriaineiston työasemilta voi käyttää myös tekijänoikeuden alaisia digitoituja aikakauslehtiä vuosilta 1911–1944 ja sanomalehtiä vuosilta 1911–1917.

Kulttuuriaineiston työasemia voi varata www-sivuilla olevassa varausjärjestelmässä, johon pääset kirjautumaan omilla utu-tunnuksillasi. Jos sinulla ei ole käytössäsi utu-tunnuksia, voit varata ajan työasemalle ottamalla yhteyttä pääkirjaston asiakaspalveluun puh. 02 333 6176 tai kirjasto@utu.fi.

 

 

 

 


Asiasana: digitaalinen arkisto;lehdet;mikrofilmit;
Tagit:
Julkaistu 20.5.2013 14:40 ,  Päivitetty 20.5.2013 15:17