in English

Oxford Handbooks Online – laatuartikkeleita käden ulottuvilla

​Oxford Handbooks –kirjat sisältävät maailman johtavimpien asiantuntijoiden kirjoittamia ajantasaisimpia katsausartikkeleja eri aloilta. Artikkelit sopivatkin sekä aiheeseen vasta tutustuville opiskelijoille että alaa paremmin tunteville lukijoille.

Oxford Handbooks –kirjojen luvut julkaistaan nykyään verkossa heti, kun ne on hyväksytty julkaistavaksi. OHO-alusta sisältää myös artikkeleja, jotka eivät ole vielä saatavilla painettuina, sekä päivitettyjä versioita aiemmin julkaistuista artikkeleista. Artikkeleita voi tulostaa ja ne voi ladata pdf-tiedostoina. Jokaisella artikkelilla on myös oma DOI-tunniste, minkä vuoksi niihin on helppo palata uudelleen, vaikka niitä ei olisi ladannut itselleen.

OHO-alustassa pystyy tekemään vain vapaasanahakuja. Hakemista kuitenkin helpottavat erilaiset suodattimet, joilla hakutuloksia voi rajata haluamallaan tavalla. Hakutuloksia voi tarkastella yksittäisinä artikkeleina tai kokonaisina kirjoina. Eräs tärkeä ominaisuus on mahdollisuus etsiä vain kirjaston käyttöönsä ostamaa tai vapaasti luettavaa aineistoa. Käytettävissä on myös suuri osa kielitiedettä, antiikkia ja lakitiedettä käsittelevistä Oxford Handbooks -kirjoista. Muilla tieteenaloilla saatavilla on vain osa maksullisesta sisällöstä tai vain vapaasti luettava sisältö.

Lisätietoja:
tietoaineistot@utu.fi