in English

Tutustu pienpainatteisiin uuden esittelyvideon avulla

​Ohjevideo on tehty antamaan tietoa Turun yliopiston kirjaston pienpainatekokoelmasta sekä sanomalehti- ja pienpainatepalveluista.

Katso ohjevideo.

Löydät lisää kirjaston ohjevideoita ReseachGuides-palvelusta.

Mikä on pienpainate

Turun yliopiston kirjastolla on osana vapaakappalekokoelmaa noin seitsemän hyllykilometrin laajuinen pienpainatekokoelma. Tallennettuna on aineistoa pääasiassa viimeisen sadan vuoden ajalta, mutta mukana on vanhempaakin materiaalia.

Pienpainatekokoelma sisältää esimerkiksi vuosikertomuksia kouluilta, yrityksiltä, kunnilta ja järjestöiltä, esitteitä niin seurakunnilta kuin kaupoiltakin sekä oppaita autonkorjaamisesta lumikenkäilyyn. Kokoelmassa on myös kalentereita, postikortteja ja julisteita.

Pienpainatteiden käyttö

Kirjaston sanomalehti- ja pienpainatepalvelut sijaitsevat Raisiossa, osoitteessa Kalustekatu 2.

Saat aineiston käyttöösi Raision sanomalehti- ja pienpainatepalveluiden opiskelutiloihin tekemällä varastotilauksen kirjaston www-sivuilla.

Huomaathan, että yliopistoihin liittyvä aineisto, kuten yliopistojen opinto-oppaat, sijaitsevat edelleen Turussa, helmikuussa avautuvassa Feeniks-kirjastossa.

Lisätietoja:
Tietoasiantuntija Sara Kannisto