in English

Löydä sanomalehdet helposti yhdestä paikasta

​Sanomalehdet-opas kuvaa Turun yliopiston kirjaston sanomalehtikokoelmaa, sanomalehtien saatavuutta sekä niiden eri tallennusmuotoja. Opas auttaa sinua löytämään sanomalehtiä, sanomalehtiartikkeleita ja tietokantoja.

Löydät sanomalehdet-oppaan osoitteesta: http://libguides.utu.fi/sanomalehdet

Paperinen sanomalehti, mikrofilmi ja verkkoon digitoitu sanomalehti

Sanomalehdet-oppaaseen on koottu tietoa kirjaston sanomalehtikokoelmasta: painetuista, mikrofilmatuista ja verkosta saatavilla olevista sanomalehdistä.  Palvelun on tarkoitus tuoda entistä paremmin esille paitsi kirjaston painetut ja mikrofilmatut sanomalehdet kuin myös verkossa olevat digitoidut sanomalehdet.

Turun yliopiston kirjasto on yksi Suomen kuudesta vapaakappalekirjastosta. Vapaakappaleoikeuden ansiosta löydät kirjastosta kotimaiset suomenkieliset sanomalehdet kattavasti vuodesta 1919 alkaen vuoteen 2007 asti. Lisäksi kokoelmamme sisältää muutamia ruotsinkielisiä kotimaisia sanomalehtiä.

Kokoelmassa on myös ennen vuotta 1919 ilmestyneitä sanomalehtiä sekä ulkosuomalaisia sanomalehtiä: USA:sta, Kanadasta, Neuvosto-Karjalasta, Ruotsista. Turun yliopiston kirjaston hankkimat ulkomaiset sanomalehdet ovat luettavissa pääasiassa elektronisessa muodossa.

Anna palautetta

Sanomalehdet-oppaan tekijät toivovat, että palvelua rakennettaisiin yhdessä asiakkaiden kanssa: ”Toivomme suoraa palautetta, kommentteja ja vinkkejä, jotta sanomalehdet-opas palvelisi asiakkaita mahdollisimman hyvin”. Käyttäjät voivat osallistua oppaiden sisällön tuotantoon kommentoimalla jo valmiita sisältöjä tai ehdottamalla uusia.

Palautetta voi antaa suoraan oppaan kommentointi-kenttiin tai sähköpostia voi lähettää tekijöille osoitteeseen kirjasto-palaute@utu.fi.

Löydät sanomalehdet pääkirjastosta ja Raision sanomalehti- ja pienpainatepalveluista

Muistathan, että kirjaston
  • Painetut sanomalehdet sijaitsevat sanomalehti- ja pienpainatepalveluissa Raisiossa.
  • Mikrofilmit ovat pääkirjaston toisesta kerroksesta.
  • Historialliseen sanomalehtikirjastoon on digitoitu sanomalehtiä vuosilta 1771-1910. Historiallinen sanomalehtikirjasto on käytettävissä verkossa vapaasti.
  • Historiallinen sanomalehtiarkisto on käytettävissä vain Turun yliopiston pääkirjaston lukusalissa olevalla erikseen nimetyllä koneella. Tällä verkkoaineistokoneella voit lukea vanhoja suomalaisia sanomalehtiä vuosilta 1910-1917.
  • Voit varata koneen käyttöösi verkossa tai puhelimitse 02 333 6176.

Asiasana: lehdet;kirjastot;verkkojulkaisut;
Julkaistu 7.1.2014 8:10 ,  Päivitetty 7.1.2014 8:18