in English
 
 
Uudet sivut – kevyempi ilme!

​Aloitimme uuden sivuston suunnittelun jo keväällä 2011, mutta varsinaisen sysäyksen työlle saimme, kun luimme keväällä 2012 toteutetun LibQUAL-kyselyn tulokset. Harmillisen moni asiakkaamme oli sitä mieltä, että kirjaston olemassa olevat sivut olivat epäkäytännölliset ja vanhanaikaiset. Oiva tilaisuus täydelliseen muutokseen tuli, kun yliopisto otti käyttöön uuden www-sivujärjestelmän.

Näe asiat asiakkaan silmin 

Kirjaston nettisivutyöryhmän koordinoija Kaisu Kesonen kertoo, että uusien sivujen ideoiminen ja uudenlainen kokonaisuuksien sekä sisältöjen suunnittelu olivat välillä haasteellista: ”Monet meistä kirjastolaisista ovat tottuneet akateemiseen tekstiin ja kirjoittamiseen, joten uudenlaiset verkkotekstin kirjoitusohjeet tuntuivat aluksi vierailta”.

Lyhyet lauseet, tekstin silmäiltävyys ja monet visuaaliset keinot otettiin kuitenkin käyttöön, jotta kirjaston sivut olisivat asiakkaille mahdollisimman helppokäyttöiset. Sivuilta karsittiin paljon pois, mutta esimerkiksi aineistoihin liittyviä asioita on tarkoitus tuoda esille uudella tavalla ResearchGuides-palvelussa.

Kaikessa suunnittelussa on pyritty nyt ottamaan asiakas huomioon; jokainen sivujen tekijä sai tehtäväkseen katsoa sivuja ja tekstejä asiakkaan silmin. "Olemme jopa muuttaneet omaa ammattislangiamme ymmärrettävämmäksi", Kesonen kehaisee, "Sana aineistopyyntö, joka on tuntunut olevan monille asiakkaille vaikea ymmärtää, on nyt vaihdettu sanaksi varastotilaus. Toivomme, että se kertoo paremmin, mistä on kyse".

Kerro mielipiteesi - mikä toimii hyvin ja mitä voisimme parantaa?

Kesonen toivoo kirjaston käyttäjien kertovan mielipiteensä uusien sivujen toiminnasta, rakenteesta ja käytettävyydestä: ”Kirjaston sivuille on tehty kysely, jonka kautta voi lähettää meille palautetta, ideoita ja vinkkejä”.

Palautetta voi antaa aina myös asiakaspalvelutilanteissa, opetuksessa tai lähettämää suoraa sähköpostia osoitteeseen kirjasto@utu.fi. Kirjasto kehittää sivujaan entistä toimivimmiksi saamansa palautteen perusteella.

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 9.1.2013 12:00 ,  Päivitetty 9.1.2013 16:02