in English

Verkkomaksaminen kirjastoon – käteismaksut poistuvat

Turun yliopiston kirjasto on muuttamassa maksukäytäntöjään. Verkkomaksamista on pitkään toivottu kirjastoon asiakaskyselyn vastauksissa ja muussa palautteessa. Kaivattu verkkomaksuominaisuus on lisätty Volteriin kesällä, ja se on jo herättänyt käyttäjien kiinnostuksen.

Verkkomaksuja pääsee maksamaan kirjaston Volter-tietokannan Omat tiedot-sivulla. Maksut voi suorittaa vain kirjoista, jotka on joko palautettu tai uusittu. Jos et pysty uusimaan lainojasi itse, voit pyytää lainojen uusintaa kirjastosta sähköpostitse: kirjasto@utu.fi

Minimimaksu on kolme euroa. Verkon kautta maksettaessa maksut voi suorittaa vain kokonaisuudessaan. Palvelu on käytettävissä joka päivä klo 21.40 asti.

Kirjasto luopuu käteismaksuista

Käteismaksujen määrä on vähitellen pienentynyt Turun yliopiston kirjastossa lähes olemattomiin. Jopa vilkkaina päivinä on käteiskassaan saattanut kertyä vain muutama euro.

Koska käteisliikennettä on vähän ja verkkomaksaminen tarjoaa asiakkaille uuden maksuväylän, Turun yliopiston kirjasto luopuu käteismaksuista Turun kampusalueella. Verkkomaksun lisäksi maksuja voi edelleen maksaa Feeniks-kirjaston, Teutorin kirjaston, Kauppakorkeakoulun kirjaston ja Educariumin kirjaston asiakaspalveluun kortilla. Lisäksi käteismaksu on vielä mahdollista Rauman opettajankoulutuslaitoksen kirjastossa.

Käteismaksuista luovutaan porrastetusti. Ensimmäisenä käteismaksamisen poistaa käytöstä 22.8 avautuva Educariumin kirjasto. Quantumin ja Calonian kirjastoissa käteismaksamisesta luovutaan 1.9. alkaen. Viimeisenä käteismaksut häviävät 1.10. alkaen Feeniks-kirjastosta sekä Kauppakorkeakoulun ja Teutorin kirjastoista.

Lisätietoja:
Palvelupäällikkö Heli Kokkinen