in English
 
 
Esteettömyys

Sijainti

Calonian kirjasto sijaitsee kasarmialueella: Osoite on Caloniankatu 3, Calonia-rakennus.


Invapysäköinti

Caloniankujalla on 2 invapysäköintipaikkaa aivan Calonian ulkopuolella.


Sisäänkäynti

Sekä rakennuksen että kirjaston sisäänkäynnissä on oviautomatiikka.

 

Liikkuminen sisätiloissa

Kirjasto on rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. Sekä aulan ja 24/7 tilan välisessä ovessa että 24/7 tilan ja varsinaisen kirjaston välisessä ovessa on automatiikka.

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita kirjastoon.


WC-tilat

Kirjaston tiloissa ei ole inva-wc:tä. Calonian sisääntulokerroksessa on inva-wc oikealla.

Asiakastietokoneet

Kirjaston tiloissa yhdelle asiakaskoneelle on esteetön pääsy. Paikka on kuitenkin varsin ahdas, koska samalla pöydällä on pari muutakin konetta.

Kirjasto lainaa Turun yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle kannettavia tietokoneita kirjastossa työskentelyä varten. Koneita voi käyttää kirjaston tiloissa. Kirjastossa on yksi lukupaikka ensisijaisesti tarkoitettu pyörätuoliasiakkaille, siellä voi myös käyttää konetta.


Induktiosilmukka

Kirjaston tiloissa, sekä koko Calonian rakennuksessa, on induktiosilmukkajärjestelmä asennettuna. Induktiosilmukka on kuulovammaisen apuväline joka siirtää magneettikentän välityksellä äänen suoraan kuulolaitteen vastaanottokelaan.

 

Ryhmätyötilat

Kirjaston 24/7 tilassa on 3 ryhmätyhuonetta. Ne eivät ole esteettömiä. Pyörätuoliasiakkailla on hankalaa päästä niihin ahtauden takia. Kahdessa tilassa on korkeat pöydät.

 

Opiskeluhuoneet erityisoppijoille

Kirjastossa on 2 huonetta erityisoppijoille. Huoneet ovat varattavissa Outlook-kalenterin kautta.  (Pykälä 1079, Artikla 1080). Lisätietoja.

 

Lisätietoa esteettömyydestä Turku kaikille -sivuilta


 

 

 
Asiasana:
Tagit: