in English
 
 
Esteettömyys

Sijainti

Teutorin kirjasto sijaitsee osoitteessa Lemminkäisenkatu 3 B.

 

Invapysäköinti

Kadun varrella Teutorin ulkopuolella ei ole pysäköintimahdollisuutta. Teutorin vastapäätä, Lemminkäisenkadun toisella puolella hammaslääketieteen laitoksen ulkopuolella on parkkipaikkoja kadun varrella. Yksi niistä on inva-parkkipaikka.

 

Sisäänkäynti

Sisäänkäynnissä on matala kynnys. Ovessa ei ole automatiikkaa ja ovi on melko raskas avata.

 

Liikkuminen sisätiloissa

Sisääntuloaulassa on hissi.

Kirjastossa on kaksi varsinaista kerrosta. Kellarikerroksessa sijaitsevat asiakaspalvelu,  kurssikirjakokoelmat, lehtikokoelmat sekä lääketieteen kirjat. 1. kerroksessa sijaitsevat historian-, taiteiden tutkimuksen- sekä kulttuurien tutkimuksen kokoelmat, lukupaikkoja sekä ryhmätyöhuone.

Molempiin kerroksiin pääsee hissillä sisääntuloaulasta. Tosin 1. kerroksen aulan ovi on lukossa. Soittokello on oven pielessä. Näiden kerrosten lisäksi kirjastossa on kaksi parvea; kellarikerroksen ja 1. kerroksen parvet, joihin pääsee vain kierrerappusilla.

Sisällä liikkuminen kellarikerroksessa ja 1. kerroksessa on melko esteetöntä. Hyllyjen välissä mahtuu hyvin liikkumaan pyörätuolilla. 1. kerroksen lehtikokoelmat ovat lasioven takana, ovessa ei ole automatiikkaa.

Opas- ja avustajakoirat ovat  tervetulleita kirjastoon.

 

WC-tilat

Kirjastossa on kaksi inva-wc:tä, toinen sijaitsee kellarikerroksessa ja toinen 1. kerroksessa.

 

Asiakastietokoneet

Kellarikerroksen asiakaspalvelussa on yksi tietokoneella varustettu työpiste pyörätuoliasiakkaille.

Teutorin kirjasto lainaa myös Turun yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle kannettavia tietokoneita kirjastossa työskentelyä varten. Koneita voi käyttää kirjaston tiloissa.

 

Induktiosilmukka

Kellarikerroksen asiakaspalvelussa on saatavilla siirrettävä induktiosilmukka. Induktiosilmukka on kuulovammaisen apuväline joka siirtää magneettikentän välityksellä äänen suoraan kuulolaitteen vastaanottokelaan.

 

Ryhmätyöhuoneet

1. kerroksessa on yksi esteetön ryhmätyöhuone, Vanha Hissi. 1. kerrokseen pääsee hissillä sisääntuloaulasta, mutta aulan ovi on lukossa. Henkilökuntaa voi kutsua paikalle soittokellolla. Ryhmätyöhuoneeseen mahtuu pyörätuolilla, mutta ovessa ei ole automatiikkaa.

Kellarikerroksen parvella sijaitsevat ryhmätyötilat Kaari ja Parkki sekä Valvomo.

Parville pääsee vain kierrerappusilla.

 

 

 

 

 

Asiasana:
Tagit: