in English
 
 
Lue LibQUALissa esiin tulleita kommentteja ja kirjaston vastauksia 2012

1. Asiakaspalvelu

LibQUAL-palaute - Lainojen automaattinen uusintapalvelu

Automaattinen uusintasysteemi on todella kätevä nyt kun gradua kirjoittelen, ja kirjojen pitää olla pitkän aikaa lainassa.

Kirjasto vastaa

Todella mukava kuulla, että olet tyytyväinen kirjaston tarjoamaan automaattiseen uusintapalveluun, jolla pyrimme helpottamaan asiakkaiden kirjaston käyttöä.
Lainat uusitaan automaattisesti kaikille asiakkaille yhteen vuoteen saakka, jos kirjan laina-aika on vähintään 14 päivää eikä lainaan ole tehty varausta.  Kannattaa kuitenkin muistaa, että kurssikirjoja ei automaattiuusita, vaan niiden uusimisesta asiakkaiden tulee itse huolehtia. 

LibQUAL-palaute - Kirjaston internetsivut

Kirjaston nettisivut saisivat olla selkeämmät, koen ne tällä hetkellä hyvin hankaliksi ja ulkoasultaan epäselviksi.

Kirjasto vastaa :
Kiitos palautteestasi ja kokemuksistasi kirjaston nettisivuista. Turun yliopisto on kuluvan vuoden aikana uudistamassa intranet- ja internet-sivujaan, joten kirjastonkin sivut saavat uuden ilmeen. Kirjaston uusia nettisivuja on suunniteltu asiakaslähtöisesti ja olemme pyrkineet tekemään sivuista mahdollisimman helppokäyttöiset ja selkeät. Otamme mielellämme vastaan kirjaston nettisivuja koskevia kehitysideoita myös jatkossa: ideat ja parannusehdotukset voi lähettää osoitteeseen kaisu.kesonen@utu.fi.

LibQUAL-palaute - Tieteenalakirjasto Protos, Lääketieteen kirjasto ja kirjaston opasteet

Lääketieteellisen kirjaston henkilökunta on yleensä iloista ja asiakaspalvelulähtöistä. Kirjasto kuitenkin voisi kehittyä vielä paperisen aineiston hakemisen suhteen - paremmat opasteet hyllyjen sijainnista (esim. kartta nettiin kuten Turun kaupungin kirjastollakin on) voisi olla hyvä parannuskeino.

Kirjasto vastaa :
Oikein hienoa kuulla, että olet ollut tyytyväinen saamaasi palveluun.  Kiitos myös kehitysehdotuksestasi kirjaston opasteiden suhteen - alamme heti ideoida parempia opasteita kirjojen löytymisen parantamiseksi!

LibQual-palaute - Tieteenalakirjasto Anthropos, Kauppatieteellinen kirjasto, kurssikirjat

Toivoisin, että kirjastossa olisi joku ohje kiinnitettynä vaikka kirjahyllyyn, jossa neuvottaisiin miten kirjan löytää hyllystä. Tällöin ei tarvitsisi miettiä, että oliko se nyt niin että jos kirjassa on kolme tekijää niin silloin löytyy kirjan nimellä yms. Olisi melko helppoa kiinnittää hyllyyn lappu, jossa tämä kerrotaan eikä tarvitsisi aina kysyä sitä erikseen kirjaston hoitajalta.

Kirjasto vastaa:
Kiitos palautteestasi ja hyvästä parannusehdotuksestasi! Kauppatieteellisen kirjaston kurssikirjat on järjestetty aakkosjärjestykseen muistelemasi säännön mukaisesti siten, että mikäli kirja on toimitettu tai sillä on enemmän kuin kolme tekijää, löydät sen kirjan nimen mukaan aakkostettuna. Muutoin kirja on hyllyssä kirjoittajan mukaan. Volter-tietokannasta voi myös aina tarkistaa, mistä kirja löytyy. Laadimme ohjeen kirjojen löytämiseen näkyvälle paikalle – ja autamme edelleen ilomielin myös etsinnässä.     

LibQUAL-palaute – Kirjaston koneiden ja verkkoaineistojen käyttö ilman utu-tunnuksia

Käytän lähinnä Fennicumin, Juslenian sekä Pääkirjaston palveluita. Fennicumissa ja Jusleniassa ei tietääkseni ole sellaisia työasemia, joiden avulla kirjaston käyttäjä, joka ei kuulu Turun yliopistoon, voisi käyttää sähköisiä aineistoja. Pääkirjastossa oli ennen, mutta jossain vaiheessa Pääkirjaston tietokoneisiin tuli kirjautumispakko. Sen jälkeen en ole juurikaan käyttänyt pääkirjastoa. Mielestäni, jos yhteiskunnan varoja käytetään yhä enemmän sähköisten kirjojen ja journaalien käyttöoikeuden ostamiseen, pitäisi myös yliopistonulkopuolisilla veronmaksajilla olla helppo pääsy niihin.

Kirjasto vastaa:
Tartuit ajankohtaiseen ja tärkeään asiaan. Pääsy verkkoaineistoihin on turvattu kaikille, myös yliopiston ulkopuolisille kirjaston käyttäjille. Voit käyttää Nelli-portaalin sisältämiä verkkoaineistoja paikalliskäyttäjänä kirjastoyksiköissämme ilman utu-tunnuksia. Fennicumissa ja Jusleniassa on muutamia kaikkien käytössä olevia koneita, jotka ovat joko valmiiksi auki tai joiden avaamista voit pyytää kirjaston henkilökunnalta. Myös pääkirjastossa on 14 päätettä, joille on vapaa pääsy ja joilla onnistuu sähköisten aineistojen käyttäminen. Voit tiedustella koneiden käyttöä tarkemmin kirjaston henkilökunnalta, joka opastaa tarvittaessa koneiden avaamisessa ja verkkoaineistojen käytössä

LibQUAL-palaute -Tieteenalakirjasto Anthropos, Kauppatieteiden kirjaston aukioloajat ja iltaisin auki olevat lukusalit

Kauppiksen kirjastolla palvelu on hyvää, mutta tietokoneet todella huonot (hitaat). Eli ne voisi uusia. Olisi myös tarvetta kirjastossa opiskeluun (tenttiin luku yms.) klo 18 jälkeen. Tai en ainakaan ole kuullut mahdollisuuksista muissa kirjastoissa eli jos on muita yliopiston kirjastoja, joissa voisi opiskella myöhempään  (esim. klo 22 saakka tai la/su) niin siitä voisi infota enemmän.

Kirjasto vastaa:
Kiitos palautteestasi! Kiinnitämme uusia nettisivujamme suunniteltaessa huomiota näkyvämpään kirjastojen aukioloaikojen esiintuomiseen. Kauppatieteiden kirjasto on auki maanantaista torstaihin 9-18 ja perjantaisin 9-16. Näiden aukioloaikojen ulkopuolella voit opiskella mm. yliopiston pääkirjaston lukusalissa, joka on auki maanantaista torstaihin 9-20, perjantaisin 9-18, lauantaisin 10-16 ja sunnuntaisin 12-16. Pääset myös milloin tahansa  (24/7) Educariumin erilliseen lukusaliin magneettiavaimella, jonka voi lunastaa tietohallinnon palvelutiskiltä Educariumin 4. kerroksesta.


LibQUAL-palaute - Pääkirjasto,  aineistopyynnöt / varastotilaukset

Palvelut kyseisessä kirjastossa ovat todella hyvät. Lukusali on tilava, valoisa ja rauhallinen, ja aineisto on todella kattava. Olisi mukavaa, jos lainattavan materiaalin voisi saada mukaan jo samana päivänä kun tekee siitä tilauksen.

Kirjasto vastaa:
Kiitos mukavasta palautteesta. Pääkirjastossa aineisto sijaitsee maanalaisissa varastoissa, joista tehdään varastohakuja arkipäivisin kahdesti päivässä. Jos teet aineistopyynnön ennen klo 12 niin saat aineiston käyttöösi jo samana päivänä klo 15 jälkeen.

LibQUAL-palaute - Pääkirjasto,  kirjaston käyttö opintojen loputtua

Erittäin tyytyväinen tähän astiseen palveluun. Ainostaan arveluttaa mitenkä lainausoikeus jatkuu/säilyy opiskeluiden jo loputtua.

Kirjasto vastaa:
Oikein hienoa kuulla, että olet ollut tyytyväinen saamaasi palveluun. Turun yliopiston kirjasto on kaikille avoin tieteellinen kirjasto, joten lainausoikeus jatkuu normaalisti opiskeluiden loputtuakin. Voit myös edelleen käyttää opiskelijakorttia kirjastokorttina, mutta muistathan päivittää yhteystietosi, erityisesti sähköpostiosoitteesi. Yhteystietojen päivittäminen onnistuu kaikissa kirjastoissamme ja sen voi tehdä myös www-sivuillamme olevalla lomakkeella http://kirjasto.utu.fi/lainauspalvelut/yhteydenotot/osoitteenmuutos.html.

Opintojen loputtua verkkoaineistojen käyttö muuttuu, sillä Nelliin ei pääse kirjautumaan etänä ilman utu-tunnuksia. Voit edelleen käyttää Nellissä olevia verkkoaineistoja kirjaston asiakaskoneilla.

LibQUAL-palaute - Tieteenalakirjasto Anthropos, Kauppatieteiden kirjasto ja palautuslaatikko

Palvelut ovat hyvät. Mielestäni olisi mukava jos olisi jokin palautuslaatikko kirjoille myös päivisin, jolloin voisi kirjat vain heittää siihen, eikä jonottaa palautusta. (esim palautusliuska, josta kirjastonhoitajat voivat vaivattomasti ottaa kirjat käsittelyyn.)

Kirjasto vastaa:
Kiitos palautteestasi! Olemme huomanneet, että opiskelijat kaipaavat palautuslaatikkoa varsinkin silloin, kun asiakaspalvelussa on ruuhkaa luentojen välillä. Tämän vuoksi kehitimme kirjojen palautuspisteen asiakaspalvelutiskille. Oikeanpuolimmaisen, harvemmin käytössä olevan asiakaspalvelupisteen vieressä on kyltti, joka osoittaa, että palautettavat kirjat voi jättää siihen. Palautuspisteelle ei tarvitse jonottaa ja siihen jätetyt kirjat palautetaan heti, kun asiakaspalvelun ruuhka hellittää. Palautuspisteen avulla pyrimme nopeuttamaan asiointia ja vähentämään jonotustarvetta.

2. Aineistot ja informaatiolukutaito 

LibQUAL-palaute - Pääkirjaston lehtilukusalin lehdet

Onko totta, että yliopiston lehtilukusaliin ei tule Maaseudun tulevaisuus-lehteä?     

Kirjasto vastaa:
Olet aivan oikeassa: Maaseudun tulevaisuus ei kuulu Turun yliopiston pääkirjastoon tilattaviin lehtiin. Lehti tulee Turun kaupunginkirjaston pääkirjastoon, jossa voit käydä lukemassa lehteä Uutistorilla.  Lehteä säilytetään Uutistorilla aina kuusi kuukautta eteenpäin.

LibQual-palaute – Pääkirjasto, tiedonhaun opetus

Erittäin tyytyväinen olen kirjaston henkilökunnan antamaan opetukseen! Olen löytänyt ihan uusia artikkelilähteitä, joista en koskaan ollut kuullutkaan. Opettajat ovat innostavia ja vaikeatkin asiat tuntuvat nyt helpoilta! Nelli on kyllä vähän hankala.

Kirjasto vastaa:
Kiitos positiivisesta palautteestasi! Mukava kuulla, että olet tyytyväinen kirjaston opetukseen ja on hienoa, että olet löytänyt itsellesi sopivia aineistoja.
Yritämme mahdollisimman hyvin huomioida opiskelijoiden omia aiheita opetuksessa. Nellissä tosiaan on paljon linkkejä ja sieltä pitäisi osata löytää omat tärkeimmät lähteet. Jos opetuksen jälkeen tuntuu siltä, että löydät omat aineistosi ja osaat tehdä hakuja niistä, olemme onnistuneet hyvin.

LibQual-palaute – Pääkirjasto, tilat ja tiedonhaku

Yleisesti ottaen hyvä palvelu, tilat voisivat olla modernimmat ja viihtyisämmät. Nettisivut erittäin informatiiviset, MOT-palvelu ja Nelli erittäin ahkerassa käytössä! Kaipaisin ehkä enemmän ohjausta tiedonhakuun.

Kirjasto vastaa;
Kiitos palautteestasi! Teemme parhaamme, että tilamme olisivat modernit ja viihtyisät, mutta tilojen uudistaminen on usein harmillisen pitkä prosessi.

Mukava kuulla, että verkkopalvelumme ovat olleet sinulle hyödyllisiä.

Opastamme ja koulutamme asiakkaitamme mielellämme tiedonhakuun ja sen vuoksi kirjasto tarjoaa lukukausien aikana mm. tietoiskuja Volter-tietokannan, Nelliportaalin, RefWorks- ja EndNoteWeb-viitteidenhallintaohjelmien käytöstä sekä luonnontieteellisten ja lääketieteellisten tietokantojen.

Kirjaston koulutukset on tarkoitettu kaikille kirjaston käyttäjille, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tiedot tämän kevään tietoiskuista löydät www-sivuiltamme Volter-tietoiskut, Nelli-tietoiskut, RefWorks- ja EndNote Web -tietoiskut.

Lisäksi kirjasto tarjoaa oppiaineille mahdollisuuden tilata ilmaista koulutusta opiskelun kaikissa vaiheissa. Heti opintojen alkuun suosittelemme vähintään kahden tunnin Volter- ja Nelli-koulutusta. Aineopintojen ja syventävien opintojen vaiheessa proseminaaritasolla tarjoamme koulutusta 2-4 tuntia ryhmää kohti, kun taas laudaturseminaaritasolla ilmaista koulutusta on 2-4 tuntia ryhmää kohti.

Myös itseopiskelua varten olemme tehneet materiaalia, jonka löydät www-sivuiltamme verkko-opetus.
Toivottavasti jo näistä vinkeistä oli sinulle apua!

LibQUAL-palaute - MOT-sanakirjat

Olen vastikään siirtynyt Åbo Akademista Turun yliopistoon. ÅA:n kirjaston verkkopalveluihin tottuneena en ole vielä ehkä oppinut TYK:n verkkopalvelujen käyttämistä. TYK:n MOT-sanakirjoihin toivoisin Norstedtin svensk-engelsk ordbokia.   

Kirjasto vastaa:
Kiitos palautteestasi ja mielenkiinnostasi verkkoaineistojamme kohtaan. Toiveesi MOT-sanakirjan laajentamisesta on välitetty hankintapalveluihimme,  joka koordinoi kirjaston verkkoaineostojen hankintaa.  Ehdotuksesi Norstedtin sanakirjan hankkimisesta MOT-kokoelmaamme otetaan huomioon uusia verkkoaineistoja hankittaessa.

Oletko huomannut, että MOT Norstedts stora engelska ordbok on koekäytössä 3.4. - 16.4.2012? Lisätietoja koekäytöstä löydät osoitteesta http://kirjasto.utu.fi/ajankohtaista/koekaytot/ 

LibQUAL-palaute  - Volterin hakuominaisuudet

Volterista on vaikea hakea juhlajulkaisuja

Kirjasto vastaa:
Kiitos mielenkiintoisesta kysymyksestä. Juhlajulkaisuja on tosiaan melko hankala löytää Volterista, mutta toivottavasti näiden vinkkien avulla hakusi helpottuu.
Jos haet henkilöitä koskevia juhlajulkaisuja, niin kokeilepa seuraavaa hakua:

Valitse hakukohteeksi komentohaku
Kirjoita hakukenttään (082 or juhlakirja? or juhlajulkaisu?) and henkilönnimi, esim. Kekkosta koskevia:  (082 or juhlakirja? or juhlajulkaisu?) and kekkonen
Jos haet yrityksiä tai järjestöjä koskevia juhlajulkaisuja, voit kokeilla kirjoittaa hakukenttään ?historiikit.

Kysymysmerkki termin edessä takaa sen, että saat esille kaikki teokset, joissa on historiikit-loppuinen sana esim. yrityshistoriikit, järjestöhistoriikit, kouluhistoriikit tai pelkkä historiikit.  Voit myös yhdistää haun johonkin toiseen aihepiiriin, paikkaan tai yritykseen. Esim. meijereiden historiikkejä löytyy hakulauseella: ?historiikit and meijer?, kun hakukohteeksi on valittu komentohaku.

LibQUAL-palaute – Pääkirjaston kurssikirjat ja uutuudet

Kirjauutuudet saisivat tulla valikoimiin vähän nopeammin. Ärsyttävää on se, että kurssikirjoiksi luokitellut ovat miltei aina hyllyssä, mutta niitä ei voi lainata.

Kirjasto vastaa:
Hyvä, että kiinnitit huomiota pääkirjaston erilaisiin aineistoihin ja lainauskäytäntöihin.
Pääkirjaston kotimaiset kirjat saadaan vapaakappaleina eli maksutta Fennica-kokoelmaan. Kirjoja ei hankita suoraan kirjakaupasta, vaan kirjan kulku meille on monivaiheinen; kirjapainot luovuttavat painamaansa aineistoa muutamia kertoja vuodessa Kansalliskirjastolle, joka jakaa saamansa julkaisut eteenpäin vapaakappalekirjastoille. Tämän vuoksi kestää useita kuukausia kirjan ilmestymisestä siihen hetkeen kun kirja saapuu kirjastoon ja on lainattavissa Fennica-kokoelmasta. Kiinnostavista kotimaisista uutuuskirjoista kannattaa tehdä hankintaehdotus tieteenalakirjastoille, jotka hankkivat oman alansa kirjallisuutta nopeampia väyliä pitkin.

Vapaakappaleoikeuteen sisältyy velvollisuus säilyttää aineisto vahingoittumatta tulevillekin sukupolville. Kurssikirjat kuluvat helposti usean käyttäjän ahkerassa käsittelyssä. Tästä syystä säilytämme pääkirjastossa kurssivaatimuksissa olevat kirjat arkistokappaleina, joita ei lainata ollenkaan. Kurssikirjoja kannattaakin etsiä kurssikirjastosta, kauppatieteiden kirjastosta ja lääketieteen kirjastosta, joista löytyy sekä lainattavia että lukusalikappaleita kurssivaatimuksiin kuuluvista kirjoista.

LibQUAL-palaute – Tieteenalakirjasto Protos, Lääketieteen tiedonhaun opetus
 
Kirjasto voisi tarjota tiedonhaun kursseja kyseisen tieteenalan hakukoneista. Tällainen kurssi oli perusopetuksessa 1. vuotena, mutta silloin oli paljon muutakin uutta ja kyseinen opetus on jäänyt täysin unholaan. Ehkäpä tällainen vapaaehtoinen opetus tulisi olla tiedekunnan kirjaston ja tiedekunnan yhteinen projekti. En tiedä onko tällaisia kursseja tai opetusmahdollisuuksia, mutta ei niistä ainakaan ilmoituksia ole näkynyt.

Kirjasto vastaa:
Hienoa, että olet kiinnostunut kirjaston järjestämästä tiedonhaun opetuksesta. Kirjasto järjestää avoimia opetustilaisuuksia, joihin kaikki kiinnostuneet ovat erittäin tervetulleita esim. Terveysalan tiedonlähteet http://kirjasto.utu.fi/tietopalvelut/koulutus/laaketiede.html

Olemme parantamassa opetuksen markkinointia, jotta koulutustarjontamme tulisi paremmin tutuksi.  Terveysalan tiedonlähteiden opetustilaisuudet räätälöidään osallistujien toiveiden mukaisiksi, joten voit tarvittaessa pyytää opetustilaisuuksia mm. opiskelijaryhmille. Olemme pyrkineet helpottamaan myös itsenäistä tiedonhakua ja oppaita tietokantojen käyttöön löytyy sivuiltamme http://kirjasto.utu.fi/tietopalvelut/oppaat/ 

LibQual-palaute - Tieteenalakirjasto Logos, tiedonhaku

Jotta kirjasto ja sen tiedonhaun tukipalvelu saisi lisää huomiota opiskelijoiden parissa, olisi ehkä mahdollista järjestää jokin kilpailu. Vaikka tiedonhaun kilpailu kussakin tiedekunnassa. Jos niihin saisi vastaavia palkintoja kuin tähän kyselyyn, se voisi olla ihan houkutteleva juttu, ja opiskelijat oivaltaisivat siinä sivussa tiedonhaun osaamisen merkityksen.

Kirjasto vastaa:
Kiitos palautteesta ja hauskasta ideasta! Aloimme heti ideoida, minkälainen kilpailu olisi ja miten sen voisi toteuttaa. Pidämme idean mielessä ja pyrimme toteuttamaan sen jossain muodossa vielä tämän vuoden kuluessa.

LibQual-palaute - Pääkirjasto, sähköiset palvelut ja koulutus

Kaipaan sähköisiä palveluja enemmän, sillä väitöskirjani käsittelee juuri niitä. Tosin tilanne Turun yliopistolla on hyvä, mutta parantaa voi aina. Voisiko kirjasto tarjota jatko-opiskelijoille suunnattua tiedonhaku-kurssia sekä viitteiden hallintajärjestelmien käyttökoulutusta, vaikkapa UTUGsin välityksellä ja mielellään englanniksi, siten kuulijakunta olisi huomattavasti laajempi. Sille näyttäisi olevan selvä tarve.

Kirjasto vastaa:
Palautteesi kohdistui hyvin ajankohtaiseen asiaan; olemme nimittäin juuri suunnitelleet UTUGS:n kanssa koulutuksen tohtorikoulutettaville ja se pidetään vielä tänä keväänä. Ensimmäinen koulutus on suomeksi, kun taas syksyllä pidettävä on englanniksi. Toivottavasti sisältö vastaa toiveitasi ja näemme jo heti tänä keväänä sinut koulutuksessa!

LibQUAL-palaute  - Miten löytää Volter-tietokannasta  tietoa kirjan sisällöstä?

Olisi mukavaa, jos kirjoista olisi tietokannassa esim. lyhyet tiivistelmät, jotta kirjan varsinaista sisältöä ei tarvitsisi tulla tutkimaan kirjastolle saakka. Tämä olisi tietenkin käytännössä todella työläs prosessi ja varmaankin mahdoton, koska tietokanta on niin laaja.

Kirjasto vastaa:
Kiitos palautteestasi, jolla nostit esiin tärkeän Volter-tietokannan käyttöön liittyvän seikan. Kirjasto ei laadi tiivistelmiä julkaisuista vaan tiivistelmien sijaan valotamme kirjojen sisältöä asiasanoilla, jotka näkyvät Volter-tietokannan laajassa viitteessä. Asiasanat kertovat julkaisun sisällöstä, joten niiden perusteella voit jo kotoa käsin päätellä tarkemmin, mitä teos käsittelee.

Huomaathan myös, että Volter-tietokannassa on monien ulkomaisten kirjojen kohdalla linkkejä, joilla pääset käsiksi kirjojen sisällysluetteloihin ja kustantajan laatimiin takakansiteksteihin. 

LibQUAL-palaute - Elektroniset aineistot ja Nelliportaali

Nelliportaalin kautta saatavat aineistot ovat jo nyt hyvät ja luen lehtiä nellin kautta usein. Tietokannoista Terveysportti on minulla jatkuvassa käytössä ja nyt kun Duodecim tarjoaa myös Oppiportti palvelua, niin toivoisin, että myös se saataisiin Nellin kautta käyttöön. Käyttäisin sitä enemmän, jos voisin käyttää sitä etänä. Tällä hetkellä, kun se on koekäytössä ainoastaan yliopiston koneilla, niin en ole kuin kerran ehtinyt sitä käyttää.

Kirjasto vastaa:
Hienoa, että olet tyytyväinen kirjaston tarjoamiin verkkoaineistoihin kuten Terveysporttiin ja Opinporttiin. Voit käyttää 30.4.2012 asti koekäytössä olevaa Oppiportti -sivustoa myös etänä, kunhan vain ensin rekisteröidyt palvelun käyttäjäksi. Palveluun rekisteröitynyt käyttäjä voi lähettää itselleen linkin, jonka kautta palvelun etäkäyttö on mahdollista.

LibQUAL-palaute - Taiteentutkimus ja elektroniset aineistot

Toivoisin lisää taiteentutkimuksen alan sähköisiä julkaisuja, erityisesti monografioita. Tieteenalakirjaston kaukainen sijainti Sirkkalasta on ilman muuta suuri ongelma, mutta henkilökunta on toiminut erittäin avuliaasti asian suhteen. Silti tilanne pitäisi ratkaista nopeasti.

Kirjasto vastaa:
Kiitos taiteentutkimuksen aineistoihin liittyvästä palautteesta. Mukava tietää, että olemme pystyneet auttamaan ja lievittämään hankalaa tilannetta, minkä kirjaston etäinen sijainti Sirkkalasta työllenne aiheuttaa. Kirjasto parantaa verkkoaineistojen tieteenalakohtaista löytyvyyttä ja markkinointia kevään aikana. Otamme mielellämme vastaan hankintaehdotuksia myös e-kirjoista. Hankintaehdotuksen voi antaa sähköisesti http://kirjasto.utu.fi/aineistot/hankinta/hankintaehdotus.html 

LibQUAL-palaute - Tieteenalakirjasto Protos, Bio-geotieteiden kirjasto ja aineistot

Bio-geon aineistot ovat kattavia ja aina löytyy uusia teoksia, joita ei olisi muuten osannut etsiä. / Kirjaston kokoelma on kattava ja sinne hankitaan aina lisää kirjoja, jos tarvetta on. (Bio-geo)

Kirjasto vastaa:
Kiitos luonnontieteellisiä aineistoja koskevasta palautteesta. On kannustavaa kuulla, että aineistotarjontamme vastaa asiakkaidemme toiveita ja tarpeita. Kirjaston henkilökunta ylläpitää aineistojemme ajantasaisuutta ja seuraa tarkasti tieteenalojemme uutuustarjontaa. Myös asiakkaiden hankintatoiveet ovat aineistojen kehittämisessä tärkeitä ja pyrimme täyttämään ne mahdollisuuksien mukaan.

3. Kirjaston tilat

LibQUAL-palaute – Tieteenalakirjasto Anthropos, Kasvatus- ja yhteiskuntatieteiden kirjaston ryhmätyötilat

Yleisesti ottaen viihtyisä ja siisti. Hyvää palvelua ja yläkerran sohvaryhmät ovat kodikkaita lukupaikkoja. Kirjastotilojen hiljaisuudesta ei pidetä riittävästi kiinni, vaikka kylteillä on siitä muistutettu. OKL:n opinnot sisältävät myös paljon ryhmätöitä, joissa tarvitaan usein tietokonetta. Kirjaston, ja koko rakennuksen valmiudet tällaisen työskentelyn tukemiseen ovat heikot: kirjastossa yksi ryhmätyötila, jossa on tietokone ja jossa voi puhua. Tilan voi varata käyttöön viikoiksi etukäteen, ja käytännössä se on ollut syksystä asti varattuna jatkuvasti samoille henkilöille. Voisiko näihin epäkohtiin jotenkin puuttua?

Kirjasto vastaa:
Mukava kuulla, että olet kokenut kirjastomme helposti lähestyttävänä ja viihtyisänä paikkana. Pyrimme parhaamme mukaan puuttumaan kovaääniseen keskusteluun ja kännykän käyttöön kirjaston tiloissa. Olemme myös aikeissa puuttua häiritsevään käyttäytymiseen ainejärjestöjen kanssa yhteistyössä toteutetulla kampanjalla loppukevään aikana.

Ryhmätyöhuoneen on voinut varata samalla tunnuksella neljäksi tunniksi kerrallaan, mutta antamasi palautteen ansiosta olemme tehneet muutoksia varausjärjestelmäämme.  Nyt ryhmätyötilojen varaaminen myös toistuvasti viikoiksi eteenpäin on estetty. Toivomme, että näillä pienillä muutoksilla ryhmätyöhuoneet olisivat laajemman joukon saavutettavissa.

LibQUAL-palaute - Tieteenalakirjasto Protos, Quantumin kirjaston lamput

Olen ollut pääsääntöisesti hyvin tyytyväinen. Quantumin kirjastossa lukupöytien päällä olevat lamput värisevät ja aiheuttavat päänsärkyä, mutta muuten se on mielestäni erinomainen kirjasto. Pääkirjastossa ollut taustamusiikki oli hieno idea, jota voisi käyttää muuallakin!

Kirjasto vastaa:
Hienoa, että Quantumin kirjasto vastaa toiveitasi. Kiitoksia ilmoituksestasi lukupöytien värisevistä lampuista, tarkistamme ne ja vaihdamme tarvittaessa uusiin. Kaikista tämäntyyppisistä tiloja tai laitteita koskevista ongelmista kannattaa ilmoittaa kirjaston henkilökunnalle, niin  voimme korjata laitteiden viat ja häiriöt mahdollisimman nopeasti.

LibQUAL-palaute  - Pääkirjaston ryhmätyötilat

Ryhmätyötiloja voisi kehittää. Esim. pääkirjastossa ryhmätyötilassa on mikrofilmikoneita, joiden käyttäjiä ei tulisi häiritä. Kuitenkin ryhmässä tulee myös keskustella sekä väitellä asioista ja esittää omia mielipiteitä. / Voisi olla lisää ryhmätyötiloja, itse en ainakaan ole niitä löytänyt.  

Kirjasto vastaa:
Pääkirjastossa on maaliskuun alussa otettu käyttöön uusi ryhmätyöskentelytila, joka sijaitsee toisessa kerroksessa aikaisemman ryhmätyöskentelytilan vieressä. Huoneessa on kolme asiakaskäyttöön tarkoitettua konetta, joita ryhmätyöskentelijät voivat tarvittaessa hyödyntää. Toivomme, että uudesta tilasta on apua ryhmätöiden tekijöille.

LibQUAL-palaute - Tieteenalakirjasto Protos, Lääketieteen kirjasto ja tuolit

Lääkiksen kirjaston yläkerrasta on puuttunut viime aikoina tuoleja! Toivottavasti asia on jo korjattu!

Kirjasto vastaa:
Pahoittelemme tuolien tilapäistä puuttumista, joka johtuu siitä, että tuolit ovat uudelleen verhoiltavina. Toivomme myös tuolien pikaista palautumista, jotta kirjaston kaikki lukupaikat saadaan hyödynnettyä.
 

 
 
 
 ​

 

Asiasana:
Tagit: