in English
 
 
Kirjastojen muutot valmiina - tule tutustumaan uusiin ja uudistettuihin kirjastoihin

​Turun yliopiston kirjastot ovat kokeneet suuren murroksen.  Turun yliopiston kirjasto käsittää nyt kuusi rinnasteista kirjastoa. Vielä vuonna 2010 yliopistokirjastolla oli Turun kampuksella 17 toimipistettä, kertoo kirjastojohtaja Ulla Nygrén.


Humanistit ja lääketieteilijät saivat viime syksynä oman kirjaston Teutoriin, kauppakorkeakoulun kirjasto uudistui kesän jälkeen monikäyttöisimmillä tiloilla, Quantumin kirjasto avautui vuoden lopulla aulaan ja sai uusia 24/7-tiloja.

Viimeisimpänä avautui 27.2.2015 uuden toimintamallin mukaan peruskorjattu yliopistonmäen kirjasto, jonka uusi nimi on Feeniks-kirjasto.


– Kyseessä ei enää ole pääkirjasto vaan tämä on osa uutta toimintamalliamme. Olemme muodostaneet tieteenalakohtaisia kirjastoja, Feeniks-kirjastossa ovat kielten kirjat, myös kurssikirjat sekä vapaakappalekokoelma ja erikoiskokoelmat, kirjastojohtaja Ulla Nygrén kertoo.


Uudistuksen yhteydessä myös kirjastojen nimet muuttuivat. Turun yliopiston kirjaston uudet yksiköt 2015 :

  • Calonian kirjasto,  Caloniankuja 3
  • Feeniks-kirjasto, yliopistonmäki
  • Educariumin kirjasto, Assistentinkatu 5
  • Kauppakorkeakoulun kirjasto, Rehtorinpellonkatu 3
  • Quantumin kirjasto, yliopistonmäki
  • Teutorin kirjasto, Lemminkäisenkatu 3 B

Lisäksi kirjastopalveluita tuotetaan Turun ulkopuolella Raumalla opettajankoulutuslaitoksen kirjastossa ja Raisiossa, jossa sijaitsevat sanomalehti- ja pienpainatepalvelut.

 
 

Anna palautetta

Toivomme asiakkaidemme antavan palautetta uusista kirjastoista, uudistetuista tiloista, lainaus- ja palautusautomaateista sekä hakeutuvasta palvelukonseptista, jotta voisimme kehittää niitä edelleen, Nygren kiteyttää.


Lähetä palautteesi osoitteeseen kirjasto-palaute@utu.fi
Asiasana: muuttaminen;kirjastot;
Tagit: