in English
 
 
Muistutukset ja myöhästymismaksut

Muistutukset

Muistutamme sinua sähköpostitse

  • lainojesi lähestyvästä eräpäivästä
  • jo myöhässä olevista lainoista

Muistathan seurata itse lainojesi erääntymistä. Eräpäivät voit käydä tarkistamassa Volter-tietokannan Omat tiedot -sivulta

Myöhästymismaksut on maksettava, vaikka sähköpostit ja kirjeet eivät saapuisikaan perille väärän osoitteen tai esim. sähköpostin toimimattomuuden takia.

Maksut

Myöhästymismaksuja kertyy palveluhinnastomme mukaisesti. Jos sinulla on maksamattomia maksuja yhteensä 10 € tai enemmän, olet lainakiellossa. Myös entisen TYY:n kirjaston maksamattomat maksut aiheuttavat lainakiellon. Lainakielto on voimassa kaikissa kirjastoissamme.
 
Lainakieltoon joutuu myös jos

  • laina on myöhässä 28 vrk
  • yö- tai viikonloppulaina on myöhässä 14 vrk
  • kurssikirjan yö- tai viikonloppulaina on myöhässä

Lainakielto poistuu kun lainakiellon aiheuttaneet lainat palautetaan ja/tai myöhästymismaksut maksetaan.

Voit maksaa kertyneet maksusi

  • verkkopankissa (Volter Classicin Omat tiedot -sivulla)
  • pankkikortilla tai yleisimmillä luottokorteilla (Feeniks-kirjasto, Educariumin kirjasto, Kauppakorkeakoulun kirjasto, Teutorin kirjasto)
  • Rauman Opettajankoulutuslaitoksen kirjastossa ja Porin yliopistokeskuksen kirjastossa maksutavat ovat käteinen ja korttimaksu.

Kirjasto perii maksun myös kadonneesta tai turmellusta julkaisusta sekä laskun lähettämisestä. Jos asiakas on jo korvannut aineiston ja tämän jälkeen palauttaa sen, kirjasto ei ole velvollinen hyvittämään korvausta asiakkaalle.

Laskutus

Kirjasto lähettää asiakkaalle erääntyneistä lainoista kolme palautuskehotusta. Jos asiakas ei reagoi palautuskehotuksiin, kirjasto lähettää kirjeitse ilmoituksen lainojen siirtämisestä laskutukseen. Mikäli asiakas ei palauta myöhästyneitä lainoja kaksi viikkoa siirtoilmoituksen lähettämisen jälkeen, lainat siirtyvät laskutukseen.
 
Jos lainat joutuvat laskutukseen ja asiakas tämän jälkeen palauttaa kirjat, kirjasto hyvittää 80 prosenttia palautetun kirjan korvausmaksusta. Myöhästymismaksut ja käsittelykulut jäävät kokonaan maksettavaksi.
 
Jos asiakas on jo maksanut palauttamattomista lainoista saamansa laskun ja vasta sitten palauttaa laskutetut lainat, kirjasto ei ole velvollinen hyvittämään maksettua laskua asiakkaalle.
 
Hoitamattoman laskun perintä siirretään perintätoimistolle.
 
 

 

Asiasana:
Tagit: