in English
 
 
Taylor & Francis ja Wiley –lehtien tilanne

Wiley

 
Viimeisimmän tiedon (12.2.2019) mukaan pääsy Wileyn uusiin, vuoden 2019 numeroihin jatkuu 18.2.2019 saakka.
  
Osa Wileyn lehtien aiemmista vuosikerroista säilyy käytettävissäsi, koska Turun yliopiston kirjasto on hankkinut niihin erikseen ns. pitkäaikaiskäytön.
 
 

Taylor & Fra​​ncis

Miksi kirjasto ei enää tilaa Taylor & Francisin lehtiä?

 

Kirjasto on hankkinut lehdet kansallisen konsortion kautta, joka on neuvotellut sopimuksesta kustantajan kanssa. Kustantajan tarjous olisi korottanut kirjastojen kustannuksia huomattavasti, eikä kustantaja suostunut jatkamaan neuvotteluja.

 

Suomen yliopistojen rehtorineuvosto UNIFI antaa täyden tukensa FinELib-konsortion neuvottelutavoitteille (http://www.unifi.fi/unifi-vaatii-siirtymista-avoimeen-julkaisuun-ja-antaa-tayden-tukensa-finelibin-neuvottelutavoitteille/).

 

Taylor & Francis -lehtien saatavuudesta

 

Osa Taylor & Francis -lehdistä ja niiden vuosikerroista jää käyttöön joko aiempien tai erillisten suorien tilausten vuoksi:
 

Mistä saan tarvitsemani artikkelin / lehden?

 
Varmista artikkelin ja/tai lehden saatavuus aina ensin kirjaston Volter-tietokannasta, koska pääsy lehteen saattaa jatkua joko aiempien ja erillisten tilausten kautta tai olla luettavissa jonkun muun lehtikustantajan paketin kautta. Kaikki tiedot eivät kuitenkaan ole tällä hetkellä ajan tasalla, mutta päivitämme tietoja FinELibin kanssa jatkuvasti.
  • Lehden saatavuus kannattaa ensimmäiseksi tarkistaa kirjaston Volter-tietokannasta (utu.finna.fi) lehden nimellä. Mikäli lehti on luettavissa, lehden nimi näkyy tuloslistauksessa ja sen alla näkyy yksi tai useampi linkki. Niistä näet, miltä vuosilta lehteä voit lukea. 
  • Lehti saattaa myös löytyä Varastokirjastosta. Katso tuloksia Volterin Varastokirjasto-välilehdeltä ja jos lehti löytyy sieltä, klikkaa lehden nimeä ja tarkista sivun alareunasta Saatavuustiedot-kohdasta, löytyvätkö oikeat vuosikerrat/volyymit. Jos ne löytyvät, voit tilata skannatun artikkelin utu-sähköpostiisi. Tämä on maksuton palvelu.
  • Tarkista myös artikkelin nimellä Volterin Kansainväliset artikkelit -välilehdeltä, löytyykö sieltä mahdollisesti artikkelin rinnakkaistallenne. Kirjasto on kytkenyt päälle eri palveluita, jotka hakevat myös rinnakkaistallenteita siltä varalta, ettei artikkeli sisälly kirjaston omiin aineistoihin.
  • Jos lehteen ei ole pääsyä Volterin kautta, voit etsiä artikkelin avointa versiota esimerkiksi Google-hakukoneella tai katsomalla lisäohjeita kirjaston Avoimen saatavuuden oppaasta.
  • Voit myös tilata artikkelin kirjaston kaukopalvelun kautta, mikä taas on maksullista palvelua.
 

Mistä saan lisätietoja?

Lisätietoja voit pyytää kirjaston tietopalvelulta (tietopalvelu@utu.fi).

Turun yliopiston tiedotteet

 
 
 
FinELibin neuvottelut Wileyn ja Taylor & Francisin kanssa haastavassa tilanteessa  - pääsyn intran uutiseen vain utu-tunnuksella (19.12.2018)

Asiasana:
Tagit: