in English
 
 
Lasten yliopisto

Lasten yliopisto järjestää keväisin tiedeluentoja ja kesäisin tiedeleirejä. Tiedeluennoilla yliopiston asiantuntijat esittelevät tutkimiaan aiheita lasten näkökulmasta. Kesäleireillä lapset pääsevät tekemään tiedettä itse kokeillen. Leirien teemat vaihtelevat fysiikasta robotiikkaan, tähtitieteeseen, biologiaan sekä historiaan. Turun yliopisto aloitti ensimmäisenä Suomessa vuonna 2008 Lasten yliopisto -toiminnan.

Tervetuloa tekemään ja kokemaan tiedettä!

 

Perjantaina 30.9.2016 klo 18.00-18.45
Lasten yliopiston luento: Bakteerien näkymätön maailma

Miksi lika kannattaa siivota ja miksi kädet pitää pestä? Miksi nuhainen nenä vuotaa, miksi haavat tulehtuvat, tai mistä johtuvat erilaiset taudit? Bakteerit ovat niin pieniä, ettei niitä voi nähdä paljain silmin. Niistä on usein paljon harmia, mutta bakteerit ovat myös hyödyllisiä: ilman tiettyjä bakteereja emme pysyisi terveinä.
Bakteereita ja tulehduksia tutkiva professori Pentti Huovinen johdattaa luennolla kuulijat bakteerien ihmeelliseen maailmaan.  Näet miltä pienen pienet bakteerit näyttävät sekä opit miten antibiootit toimivat tai mihin tarvitaan rokotuksia.

Luennolle ovat tervetulleita lapset ja aikuiset. Luento sopii parhaiten yli 7-vuotiaille, mutta vanhemman seurassa myös perheen nuorempia voi ottaa mukaan oppimaan bakteerien ihmeellisestä maailmasta. Tervetuloa!
 
Aika: klo 18.00-18.45
Paikka:
Turun yliopiston päärakennus, Tauno Nurmela -sali (T1 kampuskartta)
>> Ilmoittaudu luennolle (Ennakkoilmoittautuminen täynnä! Peruutuspaikkojen varalta jonotusmahdollisuus)
Asiasana:
Tagit: