in English
 
 
Tiedesynttärit
OpiLUMA-laboratorio tarjoaa mahdollisuuden päästä ystävien kanssa tutkimaan tieteen ihmeitä. Tiedeluokkaan mahtuu korkeintaan 16 pientä tutkijaa. Vanhemmat voivat halutessaan tarjota käynnin jälkeen kakkua ja pientä purtavaa kemian laitoksen tiloissa. Synttäreitä järjestetään nyt myös viikonloppuisin.

MITÄ JA KENELLE?

Tiedesynttäreillä synttärisankari pääsee yhdessä kavereidensa kanssa tutustumaan tieteen ihmeelliseen maailmaan. Synttäreillä lapset pääsevät tutkimaan ja leikkimään pientä kemistiä: valmistetaan vahaliituja, tutustutaan värien kemiaan ja erilaisiin kemiallisiin reaktioihin.

Tiedesynttärit on tarkoitettu kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita tieteestä. Tehtävien kokeiden luonteesta johtuen lasten tulisi olla vähintään 7-vuotiaita. Lapset saavat labratakit, mutta siitä huolimatta päälle ei kannata pukea parhaimpia vaatteita. Vanhemmat voivat halutessaan tulla katsomaan synttärien toimintaosuutta ja ottamaan esimerkiksi valokuvia.

RUOKAILU

a tuomiaan synttäriherkkuja erillisessä tilassa. Vanhemmat vastaavat ruokien esille laittamisesta ja tilan siivoamisesta. Ruokailutila on kokoushuone, jossa on suuri pöytä ja sen ympärillä tuolit. Kaikki tarvittavat on siis tuotava itse. Tilassa ei myöskään ole siivousvälineitä. Tila tulee jättää siistiksi niin, että irtoroskat kerätään pöydiltä ja lattialta sekä pöytäpinta jätetään siistiksi.

PAIKKA

Tiedesynttäreitä järjestetään Turun yliopiston kemian laitoksella Arcanum -nimisessä rakennuksessa (Arcanuminkuja 4). Sisäänkäynti rakennukseen pääovista ”sisäpihan” puolelta. Ohjaaja hakee ryhmän rakennuksen aulasta. Paikalla on hyvä olla 5-10 minuuttia ennen sovittua aloitusajankohtaa, jotta itse synttäritoiminta päästään aloittamaan ajoissa. Lasten takit voi jättää aulan naulakoihin ja arvotavarat kuten puhelimet ruokailutilaan.

Parkkipaikat: Arcanumin takana olevat parkkipaikat ovat yliopiston pysäköintiluvalla vain klo 8-16 välisenä aikana. Näiden aikojen ulkopuolella sinne parkkeeraaminen on maksutonta. Alueelta löytyy virka-aikana kaikille tarkoitettuja maksullisia paikkoja.

SYNTTÄRIEN KESTO JA HINNAT

Tiedesynttärien kesto on 1,5 tuntia, josta noin tunti kuluu tutkimusten tekemiseen ja loppuaika on varattu synttäriherkkujen syömiselle.

1-10 lasta: 150€ (paikalla yksi ohjaaja)

11-16 lasta: 200€ (paikalla kaksi ohjaajaa)

VARAAMINEN JA MAKSAMINEN

Varaukset ja kysymykset voi lähettää koordinaattori Katja Puutiolle osoitteeseen katja.puutio@utu.fi. Alla on linkki kalenteriin. Synttäreitä järjestetään viikon jokaisena päivänä, arkipäivisin pääasiassa klo 17-18.30. Myös muita kellonaikoja voi tiedustella sähköpostitse. Viikonlopun ajankohta sovitaan tapauskohtaisesti.

Kun päivä on sovittu, se varataan kalenterista ja varaaja saa sähköpostin, jossa on  varaus- ja maksulinkki. Tämä lomake on sitova ja se tulee täyttää viimeistään viikkoa ennen synttäreiden ajankohtaa. Huomaa, että vain etukäteen maksetut synttärit toteutuvat.

:

KALENTERI LÖYTYY TÄÄLTÄ


Asiasana:
Tagit: