in English
 
 
Lasten yliopiston tiedesynttärit
Lasten yliopisto tarjoaa OpiLUMA-laboratorion kanssa mahdollisuuden järjestetään yliopistolla aidossa tutkimusympäristössä tiedesynttärit.

Tiedesynttäreillä lapset pääsevät itse tutkimaan ja leikkimään pientä kemistiä: esimerkiksi valmistamaan vahaliituja, tutustumaan värien kemiaan sekä erilaisiin reaktioihin ja nesteisiin.

Tehtävien töiden luonteesta johtuen lasten tulisi kuitenkin olla vähintään 7-vuotiaita. Lapset saavat labratakit päällensä, mutta siitä huolimatta päälle ei kannata pukea parhaimpia vaatteita, ei myöskään tuoda arvotavaroita tai puhelimia labraan.  Tiedeluokkaan mahtuu korkeintaan 16 pientä tutkijaa.

Vanhemmat voivat halutessaan tulla katsomaan synttärien toimintaosuutta ja ottamaan esimerkiksi valokuvia. Sen jälkeen vanhemmilla on mahdollisuus tarjota itse tuomiaan synttäriherkkuja erillisessä tilassa. Vanhemmat vastaavat ruokien esille laittamisesta ja tilan siivoamisesta.

Tiedesynttäreitä järjestetään Turun yliopistolla kemian laitoksen tiloissa, Arcanum -nimisessä rakennuksessa, osoitteessa Arcanuminkuja 4. Ohjaaja noutaa teidät LUMA-laboratorioon Arcanumin pääovelta tai ovien ollessa avoinna aulatilasta.  Paikalla on hyvä olla hieman ennen sovittua aloitusajankohtaa, jotta itse synttäritoiminta päästään aloittamaan ajoissa.

Tiedesynttärien kesto on 1,5 tuntia, josta reilu tunti kuluu tutkimusten tekemiseen ja loppuaika on varattu synttäriherkkujen syömiselle.

Hinnat:
  • 1–10 lasta: 150 euroa (paikalla yksi ohjaaja)
  • 11–16 lasta: 200 euroa (paikalla kaksi ohjaajaa)

Varauksia hoitaa ja kyselyihin vastaa tiedesynttäri-koordinaattori Katja Puutio osoitteessa katja.puutio@utu.fi.

Kalenterista näet varatut ja vapaat ajat. Pääasiassa synttäreitä järjestetään tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 17.00–18.30. Myös aikaisempi kellonaika on mahdollinen.

Synttäripäivä sovitaan sähköpostilla Katjan kanssa, hänelle voi siis lähettää kyselyjä ja päiväehdotuksia. Kun päivä on sovittu, saatte sähköpostiin varaus- ja maksulinkin. Tämä lomake on sitova ja se tulee täyttää viimeistään viikkoa ennen synttäreiden ajankohtaa. Huomaa, että vain etukäteen maksetut synttärit toteutuvat.


Asiasana:
Tagit: