in English
 
 
Rahoitus

Tohtorikoulutettavan tehtävä

​Tiedekunnassa työskentelee useita tohtorikoulutettavia, joiden pääasiallinen tehtävä on väitöskirjatutkimuksen tekeminen. Tiedekunnan palveluksessa olevat tohtorikoulutettavat nimitetään aina myös oppiainetehtäviin. Oppiainetehtävään sisältyy pääsääntöisesti, oppiaineesta vastaavan professorin kanssa tarkemmin sopien, tenttikysymysten tekemistä ja vastausten korjausta, gradujen lukemista, seminaarien ohjausta ja töiden korjausta, mahdollisesti luennointia sekä tenttivalvontaa ja tiedekunnan työryhmien toimintaan osallistumista. Tehtävän sisältöön vaikuttaa myös tohtorikoulutettavan valmiudet osallistua eri tehtävien hoitamiseen sekä palvelussuhteen pituus. Tenttivalvontaan osallistuvat kuitenkin kaikki opetus- ja tutkimushenkilöstöön kuuluvat professoreja lukuun ottamatta. Avoinna olevista tohtorikoulutettavan tehtävistä ilmoitetaan tiedekunnan etusivulla Ajankohtaista-osiossa.

Apurahat

Jatko-opintojen suorittamiseksi on mahdollista hakea myös apurahoja. Apurahoista ja hakuajoista löytää parhaiten tietoa Aurora-tietokannasta. Tietokannasta löytyvät sekä tieteen, taiteen että kulttuurin rahoituslähteet, niin projektirahoitus kuin henkilökohtaiset apurahatkin. Tietokanta sisältää rahoittajia Suomesta sekä ulkomaisia rahoittajia, joiden rahoitusta suomalaisten tai Suomessa asuvien on mahdollista hakea. Hakijoiden tulee tarkistaa tiedot rahoittajilta, esimerkiksi heidän www-sivuiltaan, josta saa myös tarkemmat hakuohjeet.

Tutkijana projektissa

Tiedekunnassa on meneillään useita tutkimusprojekteja, jotka myös työllistävät tohtorikoulutettavia.

Jatko-opinnot työn ohella

Tohtorintutkintoa on myös mahdollista tehdä oman palkkatyön ohella. Osa-aikaisen tutkimustyön tekeminen on yleensä hitaampaa kuin kokoaikaisen. Näin ollen neljän vuoden tavoiteaika koskee tutkimuksen nettoaikaa.
Asiasana:
Tagit: