in English
 
 
Tietoisuus, ennaltaehkäisy ja varhaiset interventiot lasten ja nuorten mielenterveyden edistämisessä (APEX)

Kehitämme ja tutkimme mielenterveyden lukutaitoa lisääviä palveluja sekä synnytyksenjälkeisen masennuksen, lasten käytösoireilun ja koululaisten ahdistuneisuuden matalan kynnyksen etähoito-ohjelmia, joita yhdistävät käyttäjälähtöisyys ja digitaalisuus. Haluamme tarjota niin väestölle kuin sosiaalialan, terveydenhuollon, varhaiskasvatuksen ja opetusalan ammattilaisillekin kustannustehokkaita ja käytännöllisiä työkaluja tunnistaa ja puuttua varhain mielen oireiluun.

Siirtymä hintavista ja käyttäjilleen raskaista erikoissairaanhoidon ja lastensuojelun palveluista varhaiseen tunnistamiseen ja ennaltaehkäisyyn edellyttää tieteellistä tutkimustietoa päätöksenteon tueksi. Hankkeemme sitoutuu Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen neuvoston tavoitteeseen tukea tiedolla johtamista ja tuoda ratkaisuja suomalaisen yhteiskunnan uudistumiseen. 

 

Tutkimushanke saa rahoitusta Suomen Akatemian yhteydessä toimivalta strategisen tutkimuksen neuvostolta vuosina 2016 - 2019.
 
Strategisen tutkimuksen neuvoston tehtävänä on rahoittaa pitkäjänteistä ja ohjelmamuotoista tutkimusta, joka tuottaa ratkaisuja merkittäviin suomalaisen yhteiskunnan haasteisiin.
 


  

Asiasana:
Tagit: