in English
 
 
Intialaisia vieraita tutustumassa MKK:n toimintaan

​Merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskus sai vieraita Gujaratin osavaltiosta Intiasta. Rannikolla sijaitsevassa Gujaratissa on paljon meriteollisuutta ja osavaltion satamien läpi kulkee yli 40% koko maan merirahdista. Alueella toimii myös maailman suurin laivanromuttamo.

Vierailijat ovat osa isompaa seuruetta, joka vierailee Pohjoismaissa muun muassa merenkulku-, IT-, energia- ja biotekniikka-alan yrityksissä ja organisaatioissa. Vierailun tarkoituksena on tavata sekä alueella jo toimivia yhteistyökumppaneita että yrityksiä, jotka ovat kiinnostuneita sijoittamaan Gujaratiin. Seurue kartoittaa myös potentiaalisia uusia liiketoimintamahdollisuuksia erityisesti IT- ja elektroniikkateollisuuden aloilla.

Turussa vierailun teema oli odotetusti alueen meriteollisuus. Vierailijat kuulivat muun muassa Turku Future Technologies –verkostosta, Maritime Acclerator –yrityskiihdyttämöstä ja Blue Industry Parkista. Sakari Kajander ja Tapio Karvonen esittelivät kansainvälisille vieraille MKK:n toimintaa. Suomesta vierailijoiden matka jatkuu kohti Tanskaa ja Ruotsia.

Teksti ja kuva: Johanna Monnonen

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 25.9.2018 15:50 ,  Päivitetty 25.9.2018 16:07