in English

EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen ja aluepolitiikan komissaari Corina Creţu tutustuvat Itämeren meripelastusoperaatioihin
​Vartiolaiva Uisko. Kuva: Rajavartiolaitos

​Katainen ja Creţu saapuvat MKK:n johtaman ChemSAR-hankkeen vieraiksi Helsinkiin 1.6.2017. Vierailu järjestettään hankkeen partnerin Rajavartiolaitoksen vartiolaiva Uiskolla.

Vierailun aikana osallistujat perehtyvät käynnissä olevaan ChemSAR-hankkeeseen ja sen päämääriin sekä pääsevät tutustumaan vartiolaiva Uiskon toimintaan. Vierailu tapahtuu kokonaisuudessaan VL Uiskolla, joka samalla tekee lyhyen merimatkan Helsingin edustalla.

ChemSAR-hankkeen (Operational plans and procedures for maritime search and rescue in HNS incidents) tavoitteena on luoda yhtenäiset toimintamallit ja -ohjeet Itämeren alueen kansainvälisiin meripelastus- eli SAR-operaatioihin onnettomuustilanteissa, joissa on mukana vaarallisia aineita, ja tällä tavoin parantaa niiden turvallisuutta ja tehokkuutta. Hanke toteuttaa EU:n Itämeren alueen strategiaa, jonka yhtenä tavoitteena on turvallinen merenkulku.
– Komission kiinnostus hankkeeseen kertoo sen ajankohtaisuudesta ja tarpeellisuudesta. Selvitysten mukaan yhtenäisiä toimintaohjeita kemikaalionnettomuuksien varalle ei tällä hetkellä ole, vaikka vilkkaasti liikennöidyllä Itämerellä onnettomuusriski on olemassa, toteaa hankkeen vetäjä Kirsi Laitio MKK:lta.

Lisätietoja ChemSAR-hankkeesta: http://blogit.utu.fi/chemsar

Julkaistu 1.6.2017 14:45 ,  Päivitetty 1.6.2017 15:18