in English

Merenkulun teemapalkinto merenkulkuneuvos Jussi Mälkiälle

​Merenkulkuneuvos, merikapteeni Mälkiä on toiminut yli kolmekymmentä vuotta merenkulun parissa. Mälkiän perustama varustamo sai alkunsa vuonna 1986 Aura-hinaajasta ja vähitellen konserni on kasvanut yhdeksi Suomen suurimmaksi varustamoksi ja merenkululle tärkeäksi yritysryppääksi. Ympäristön kunnioittaminen on yksi tärkeimmistä Mälkiän ja hänen johtamansa yrityksen arvoista. Yhtenä viimeisimmistä saavutuksista Mälkiän johtama Meriaura Group on kehittänyt yhteistyökumppaneidensa kanssa uuden VG EcoCoaster -laivakonseptin; energiatehokkaan kuivarahtialuksen, joka kuluttaa perinteisiä aluksia huomattavasti vähemmän.

Jussi Mälkiän valinta vuoden palkinnonsaajaksi oli raadissa yksimielinen.

Merenkulun teemapalkinnolla halutaan huomioida sellainen henkilö tai taho, joka on paranta-nut merenkulun toimintaedellytyksiä, lisännyt merenkulun arvostusta, kehittänyt yhteistyötä ja/tai lisännyt ulkoista näkyvyyttä.

Merenkulun teemapalkinto luovutettiin Meriturvallisuusseminaarin yhteydessä 6.6.  Helsingissä. Palkinnon myöntämisestä päättävät Viking Line Abp, Tallink Silja Oy, Suomen Laivanpäällystö-liitto – Finlands Skeppsbefälsförbund ry, Suomen Konepäällystöliitto – Finlands Maskins-befälsförbund ry ja Turun yliopiston Merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskus.

Lisätietoja:
Merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskus
johtava suunnittelija Päivi Söderholm, p. 040 548 0701 tai paivi.soderholm@utu.fi.

Aiemmat palkinnonsaajat löytyvät osoitteesta

Julkaistu 6.6.2017 12:55 ,  Päivitetty 6.6.2017 12:56