in English
 
 
Shipping Emissions in the Arctic – Effective Control Strategies for Black Carbon, SEA-EFFECTS BC

Hankkeessa paneudutaan laivapäästöjen osalta musta hiilen päästö- ja mittausproblematiikkaan. Hanke toteutetaan Tekes- ja yritysrahoituksella. Tekesin rahoitus hankkeeseen saatiin Arktiset Meret-ohjelmasta. 

Hankkessa MKK paneutuu päästömittauksissa tarvittavien mittausmenetelmien synnyttämien uusien liiketoimintamahdollisuksien kartoittaminseen ja liketoimintamallien kehittämiseen. Tämä osaaminen perustuu Prof. Esa Hämäläisen pitkäaikaiseen kokemukseen valmistavasta teollisuudesta ja siellä käytettävistä prosessiautomaatiosta ja mittausjärjestelmistä, jotka voidaan linkittää realiaikaisesti globaaleihin ympäristötietokantoihin. Tuloksena syntyy big data -tietokantoja, jotka vastaavasti edellyttävät uudenlaisten analyysimenetelmien kehittämistä.

Tämä Sea-Effects -tutkimushanke tuo todella uutta tietoa päästömittausten kehittämiseksi ja laivojen ja koko merenkulun muuttamiseksi vähitellen päästöttömäksi. Mukana hankkessa on laajasti valmistavaa meriteollisuutta, varustamoita ja innovatiivisia pienyrityksiä.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Olli-Pekka Brunila
p. 040 485 5710, olli-pekka.brunila@utu.fi


Asiasana:
Tagit: