in English
 
 
Nuoret tutkijat -tapahtuma korostaa opiskelijoiden merkitystä tiedeyhteisön jäseninä

​Aika: 15.–18.3.2016

Paikka: Arcanum-rakennuksen auditorio ja aula (Vatselankatu 2, Turku, rakennus T22 kampuskartalla www.utu.fi/kartta)

Tapahtumaan kuuluu yleisölle avoimia seminaariesityksiä (päivittäin klo 12.15 lähtien) ja koko tapahtuman ajan kestävä julistenäyttely. Esitykset ovat pääosin suomeksi ja julisteet englanniksi.

 
Opiskelijat päivystävät julisteidensa äärellä keskiviikkona 16.3.2016 klo 13.35–14.40 Arcanumin aulassa ja kertovat mielellään kiinnostuneille työnsä tuloksista.
 
Nuorten tutkijoiden työn tuloksiin voi tutustua tarkemmin tapahtuman kotisivuilla:

Lopputöiden aiheet heijastavat bioalan monia ulottuvuuksia

Biokemian laitos kouluttaa biokemian, elintarvikekemian ja -kehityksen, biotekniikan ja kasvibiologian asiantuntijoita. Opiskelijalle tämä tarkoittaa mahdollisuutta erikoistua opinnoissa omien kiinnostuksenkohteiden mukaisesti. Nuoret tutkijat -tapahtumassa esitettävät opinnäytetyöt heijastavat mielenkiintoisella tavalla tätä tutkimuksen ja opetuksen monimuotoisuutta. Aiheet voivat liittyä niin antibioottia muokkaavien maaperäbakteerien aineenvaihdunnan muokkaukseen kuin puolukasta tehtyjen makeisten maun muunteluun.

Kommunikointitaidot tärkeitä

Nuoret tutkijat -tapahtuma järjestetään tänä vuonna jo 34. kerran. Alusta saakka tapahtuman yhtenä keskeisenä tavoitteena on ollut opiskelijoiden viestintätaitojen kehittäminen. Tieteelliset saavutukset voivat jäädä vaille ansaitsemaansa huomiota, jos tutkija ei onnistu välittämään tutkimuksensa merkitystä ympärilleen. Nuoret tutkijat harjoittelevatkin viestintää monipuolisesti pitämällä lopputyöhönsä pohjautuvan esitelmän, kirjoittamalla tiivistelmän ja laatimalla juliste-esityksen. Kaikki nämä tavat ovat käytössä myös kansainvälisissä tieteellisissä kokouksissa.
 

>> Tapahtuman www-sivusto

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 10.3.2016 12:25 ,  Päivitetty 29.3.2017 15:43