in English
 
 
Opiskelijaksi matemaattis-luonnontieteelliseen tiedekuntaan

Turun yliopiston matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa annetaan opetusta 11 alempaan korkeakoulututkintoon ja 26 ylempään korkeakoulututkintoon johtavassa tutkinto-ohjelmassa. Uudet opiskelijat valitaan pääsääntöisesti suorittamaan sekä alempaa että ylempää tutkintoa.

Päivitämme tarkempaa tietoa opiskelijavalinnasta näille sivuille alkuvuonna 2016.

Yhteishaku

Yhteishaussa voivat hakea ylioppilaat, IB,  EB- tai RP-tutkinnon suorittaneet sekä kolmevuotisen ammatillisen perustutkinnon tai vastaavan suorittaneet. Alemman tai ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneet voivat hakea yhteishaussa suoraan ylempään kokreakoulututkintoon johtavaan tutkinto-ohjelmaan.

Hakuaika syksyllä 2016 alkaviin opintoihin on 16.3.-6.4.2016. Hakeminen tapahtuu osoitteessa Opintopolku.fi.

Yhteisvalinnassa opiskelijat valitaan hakukohteesta riippuen valintakokeen, ylioppilastutkintotodistuksen tai näiden yhteispisteiden perusteella. Yksityiskohtaiset tiedot hakukohteista, valintakoekirjoista, pääsykokeiden ajankohdista ja valintaperusteista löydät Opintopolusta ja valintaoppaasta. 

Erillisvalinta

Opiskelemaan voi hakea myös avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella erillisvalinnan kautta. Erillisvalinnan hakuaika alkaa 27.4. ja päättyy 18.5.2016. Sama hakuaika koskee myös niitä, jotka anovat siirtoa toisesta suomalaisesta yliopistosta tai tiedekunnasta. Lisätietoa valintaperusteista löydät Opintopolusta ja valintaoppaasta.

Muut väylät

Yliopisto-opintoja voi suorittaa myös erillisellä opiskeluoikeudella, avoimessa yliopistossa tai tutkintoa täydentävänä opiskelijana (Turun yliopistosta valmistuneet). Nämä suoritustavat eivät johda tutkintoon.​​​​​​​

 

Asiasana:
Tagit: